• Diversos mitjans informen de vuit casos d'incendi en els aparells que van ser lliurats per substituir els que tenien problemes amb la bateria
  • Malgrat aquestes caigudes, el valor puja un 24% en l'acumulat de l'any
galaxy note 7

Samsung sofreix una garrotada en borsa en veure's obligat a demanar als usuaris que hagin adquirit el Galaxy Note 7 apagar-l'ho i deixar d'usar-l'ho, un dia després de detenir la producció i venda d'aquests models davant les seves fallades tècniques.

"Ja sigui un Galaxy Note 7 original o un reemplaçat han d'apagar i deixar d'usar el dispositiu", demana la companyia en un comunicat. "Samsung està treballant amb la Comissió de Seguretat de Productes de Consum dels Estats Units (CPSC) per investigar els casos reportats recentment que impliquen al Galaxy Note 7", expressa la nota a la seva pàgina web.

Atès que els dispositius afectats poden sobre escalfar-se i suposar un risc per a la seguretat, estem demanant als consumidors amb un Galaxy Note 7 apagar-l'ho

Així mateix, afegeix: "Atès que els dispositius afectats poden sobre escalfar-se i suposar un risc per a la seguretat, estem demanant als consumidors amb un Galaxy Note 7 o un reemplaçament apagar-ho i posar-se en contacte amb el punt de venda".

El valor, que ahir va perdre un 1,52%, es desploma aquesta matinada en la sessió asiàtica un 6,9%. Així i tot, en l'acumulat de l'any el títol puja un 24%.

LA PRODUCCIÓ S'HA PARAT

Aquest comunicat es coneix un dia després de parar la producció. La decisió es va adoptar després de comprovar que s'havien incendiat alguns dels dispositius que l'empresa havia distribuït per reemplaçar als terminals afectats per una avaria similar, és a dir, aquells que corrien el risc d'incendiar-se mentre es carregaven.

El representant d'aquest proveïdor sud-coreà ha assegurat que la parada temporal de la fabricació del "phablet" s'ha decidit en cooperació amb reguladors de Corea del Sud, Estats Units i Xina. Afectarà, segons recull Efe, a una planta de Samsung a Vietnam, que és responsable dels enviaments globals del Galaxy Note 7. A més, encara que el gegant tecnològic sud-coreà encara no s'ha pronunciat sobre aquest tema, es dóna per fet que aquesta decisió afectarà les vendes dels nous models de Note 7 a Índia o Europa que s'havien de reprendre el pròxim 28 d'octubre.

Diversos mitjans van informar de vuit casos d'incendi en aparells que van ser lliurats a consumidors a Corea del Sud, els EUA o Taiwan per substituir models ja de per si mateix afectats per una retirada global, que ha inclòs 2,5 milions d'unitats davant el perill que es calin foc en carregar-los.

contador