• S'estima que la decisió pot tenir un impacte d'uns 900 milions de dòlars
  • Afectarà una planta de Samsung al Vietnam, que és responsable dels enviaments globals del Galaxy Note 7
galaxy note 7

Samsung no passa pel seu millor moment. La companyia ha caigut aquest dilluns un 1,52% a la borsa de Corea després de conèixer-se que atura la producció del Galaxy Note 7, com ha anunciat l'agència de notícies sud-coreana Yonhap. La decisió s'ha adoptat després de comprovar que s'havien incendiat alguns dels dispositius que l'empresa havia distribuït per reemplaçar els terminals afectats per una avaria similar, és a dir, aquells que corrien el risc d'incendiar-mentre es carregaven.

Samsung ha pres la decisió en cooperació amb reguladors de Corea del Sud, els Estats Units i la Xina

El representant d'aquest proveïdor sud-coreà ha assegurat que l'aturada temporal de la fabricació del "phablet" s'ha decidit en cooperació amb reguladors de Corea del Sud, els Estats Units i la Xina. Afectarà, segons recull Efe, a una planta de Samsung a Vietnam, que és responsable dels enviaments globals del Galaxy Note 7. A més, tot i que el gegant tecnològic sud-coreà encara no s'ha pronunciat al respecte, es dóna per fet que aquesta decisió afectarà les vendes dels nous models de Note 7 a l'Índia o Europa que s'anaven a reprendre el proper 28 d'octubre.

La decisió s'ha produït després que diversos mitjans informessin de vuit casos d'incendi en aparells que van ser lliurats a consumidors a Corea del Sud, els EUA o Taiwan per a substituir models ja de per si afectats per una retirada global, que ha inclòs 2,5 milions d'unitats davant el perill que s'incendiïn en carregar-los.

JA NO ES VEN EL NOTE 7

Samsung va començar a vendre el telèfon el passat 19 d'agost, però poc després va anunciar aquesta retirada, després d'anunciar-SE que s'havien produït una trentena d'incendis dels terminals en diversos països. Precisament, la setmana passada dos dels grans operadors de telefonia mòbil als EUA, AT&T i T-Mobile US, van deixar de vendre les noves unitats del Note 7 -teòricament no afectades per l'avaria- davant els cinc nous casos d'incendi que s'havien reportat en aquest país.

Diverses estimacions d'analistes han situat el cost fins ara de la retirada massiva del Galaxy Note 7 al voltant del bilió de wons (802 milions d'euros/898 milions de dòlars).

Llegiu més:

Samsung recibe la primera demanda de un hombre al que su Samsung Note 7 le explotó en el bolsillo

contador