sacyr desaladora carboneras
Sacyr

Sacyr Agua comença aquest dilluns a realitzar l'operació i el manteniment de la dessaladora de Carboneras (Almeria), segons ha informat la companyia. El contracte també inclou les tasques de redacció del projecte constructiu i l'execució de les obres de millora energètica de la planta. L'import del contracte és de 29,7 milions d'euros i té una durada de 48 mesos.

  • 3,66€
  • -2,04%

El projecte, adjudicat per Acuamed, compta amb fons Next Generation i garanteix un menor consum d'energia reactiva i un millor cicle de vida dels equips, així com més possibilitats per augmentar la producció.

"La dessaladora de Carboneras, que opera des del 2005, té capacitat de tractament de 120.000 m3 diaris i compta amb un equip de 12 línies de producció que se serveixen de turbines Pelton, encara que la tecnologia actual permet un estalvi energètic més gran a través dels sistemes de càmeres isobàriques. Aquest sistema es va incorporar en dues de les línies el 2016", ha detallat Sacyr.

Amb la instal·lació dels nous equips, les deu línies de producció actuals es convertiran en cinc línies amb el doble de producció.

A més, Sacyr realitza la millora, l'adequació i la posada en marxa de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) del Sistema de les Coves d'Almanzora.

El projecte de millora de l‟ETAP està dissenyat per assolir un caudal d'operació de 1.480 m3 l'hora que permeti millorar tant la qualitat de l'aigua com el sistema d'abastament.

contador