• L'agregat de posicions curtes es redueix fins al 4,08% a Sacyr
  • Al cas d'OHL, els 'curts' controlen el 6,22% del capital
0cb796

Dues de les constructores cotitzades més grans de la borsa espanyola, Sacyr i OHL, han iniciat amb força l'any. En tots dos casos protagonitzen una escalada en el parquet que ha obligat als baixistes a fer un pas enrere en dos dels títols més pressionats en els últims temps.

  • 0,34€
  • 4,45%
  • 3,34€
  • 0,66%

En concret, OHL, que cotitza aquest dijous amb lleus guanys, es revaloritza un 7% en 2017. Millor encara és el comportament de Sacyr, que es dispara un 13%. Avui puja més de l'1%.

La primera meitat de 2016, en la qual tots dos valors van sofrir en borsa, va condemnar a les dues constructores a abandonar l'IBEX-35 el passat 20 de juny, sent substituïdes per Cellnex i Viscofan. Des de llavors, Sacyr es dispara un 54%, mentre que OHL es deixa un 19% en aquest període.

Els baixistes van arribar a controlar un 5,51% del capital de Sacyr al novembre, però des de llavors han emprès una senda d'alleujament de la seva pressió. Aquest dilluns, l'actualització de les dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) reflecteix un nou descens des del 4,39% fins al 4,08%.

En aquest cas, l'inversor institucional més agressiu és el hedge fund Marshall Wace, amb un 1,08% del capital apostat contra el valor, encara que ha reduït aquesta posició. També destaquen Oxford Asset Management i Systematica Investments, amb un 0,69% i un 0,66% respectivament.

La pressió és major en OHL, on l'agregat de posicions curtes aconsegueix el 6,22% del capital, que es redueix des del 6,93% anterior. Marshall Wace repeteix com el baixista amb una major aposta, en tenir l'1,57%, encara que també amb aquesta empresa s'ha replegat. Per la seva banda, Oxford Asset Management té el 0,88% del capital i Whitebox Advisors el 0,83%.

Noticias relacionadas

contador