ep archivo   autopista de sacyr en italia
SACYR - Archivo

Sacyr es dispara en borsa després de convèncer el mercat amb el seu negoci de concessions, després de celebrar aquest dijous el seu Dia de l'inversor 2021, una trobada amb analistes i inversors durant el qual Sacyr Concessions va explicar el seu desenvolupament en els últims anys i es va detallar l'estratègia per als propers exercicis.

  • 3,34€
  • 0,54%

El Pla Estratègic 2021-2025 anticipa un "nou cicle expansiu" de Sacyr Concessions, en què l'EBITDA gairebé es triplicarà per passar dels 365 milions euros obtinguts el 2020 a l'entorn dels 1.000 milions d'euros. Això suposarà el 85% de l'EBITDA del grup. Aquest creixement únicament té en compte l'aportació dels actius ja en cartera.

Quant als ingressos, s'espera que es dupliquin. La inversió gestionada per la concessionària és de 18.200 milions d'euros i la cartera d'ingressos futurs arriba als 36.000 milions d'euros.

Segons han explicat els responsables de Sacyr Concessions durant el Dia de l'inversor, s'estima que el valor de la companyia ascendeix a dia d'avui a més de 2.800 milions d'euros. El valor dels actius ara en cartera arribarà als 3.700 milions d'euros el 2025.

Els vuit majors actius de Sacyr Concessions (Pedemontana, A3 i A5 - A-21 (Itàlia); AVO I (Xile); Rumichaca-Pastura i Pamplona-Cúcuta (Colòmbia); Universitat d'Idaho (Estats Units) i Ferrocarril Central (Uruguai )) representen el 60% de la valoració.

Sacyr ha dit que el creixement de l'activitat concessional serà compatible amb la "dràstica reducció del deute corporatiu de l'empresa". L'objectiu per al 2025 és situar el deute amb recurs a l'entorn dels 100 milions d'euros.

"MÉS VISIBILITAT AL SEU NEGOCI DE CONCESSIONS"

"La companyia va donar més visibilitat al seu negoci de concessions i pensem que els números plantejats per 2025 en el seu pla estratègic (+21% i +66% sobre 2020 en vendes i EBITDA respectivament) tenen sentit", afirmen des de Banc Sabadell.

"Encara que no creiem que el mercat vagi a posar en valor tot el que diu Sacyr que val el seu negoci de concessions, si pensem que l'acció està clarament infravalorada i veiem recorregut per millorar la nostra pròpia valoració després d'aquesta reunió", afegeixen. El seu consell actual és de comprar el valor, amb un preu objectiu de 2,74 euros.

A més, la companyia ha formalitzat un contracte de derivats sobre un total de 10 milions d'accions pròpies amb una entitat de crèdit, segons ha donat a conèixer aquest divendres a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Noticias relacionadas

contador