ep autopista de sacyr en colombia
SACYR

Els analistes de Banc Sabadell valoren de manera positiva la possible venda parcial de les autopistes de Sacyr a Colòmbia. "La notícia és positiva encara que d'impacte limitat. La nostra valoració de les concessions d'autopistes a Colòmbia és de 401 milions d'euros BS, per la qual cosa en cas de confirmar-se la venda per 500 milions d'euros, l'operació tindria un impacte de +4,6% en el nostre preu objectiu", assenyalen els experts de l'entitat.

  • 3,31€
  • 1,29%

Actualment, Sabadell situa el preu objectiu de Sacyr en 3,20 euros. La constructora, que baixa aquest dimecres un 0,81% a l'IBEX 35, cotitza els títols als 2,70 euros.

Si es confirma aquesta transacció, i unida als 486 milions d'euros que s'estima que generi la venda del 49% de la divisió de serveis, la caixa obtinguda amb l'operació hauria de permetre a Sacyr accelerar la reducció a "zero" del deute net amb recurs, que arribarà als 689 milions d'euros a finals del 2023, conforme avancen els analistes de Sabadell.

A nivell estratègic, des de Banc Sabadell també valoren positivament aquesta operació “ja que permetrà a Sacyr fer un pas endavant en el seu objectiu de balancejar geogràficament la seva cartera concessional en què l'objectiu seria deixar LatAm amb un 33% del pes en el negoci (enfront del 45 % aproximat actual BS), un altre 33% a Europa i el 33% restant a mercats anglosaxons”.

"A més, la reducció de la seva exposició a Colòmbia té sentit al nostre parer per l'elevat pes específic actual del país (aproximadament 20% BS del total de la cartera concessional del grup) i el recent augment de la incertesa a nivell polític i econòmic derivat dels canvis al Govern”, indiquen els analistes.

Cal recordar que, segons la informació publicada per Expansión, Sacyr estaria valorant la venda del 49% de les seves autopistes a Colòmbia per 500 milions d'euros, donant entrada a un soci estranger. La constructora compta amb quatre concessions d'autopistes al país llatinoamericà, sense incloure les adjudicacions recents de l'autopista Buga-Buenaventura i el projecte fluvial Canal del Dique, on encara no s'ha produït el tancament financer.

Noticias relacionadas

contador