bancos nueva
Alberto Sánchez

Els bancs continuen sent els grans protagonistes aquests primers dies del 2023. Les entitats que formen part de l'IBEX 35 estenen els seus guanys a l'inici del nou any i el seu bon fer està impulsant el selectiu espanyol, que ja té el focus en resistències de curt termini.

  • 1,86€
  • 3,56%
  • 4,57€
  • -0,16%
  • 9,78€
  • -3,84%
  • 1,29€
  • 4,97%

Banc Sabadell lidera els guanys en pujar un 2,88%, seguit d'Unicaja que avança un 2,86%, BBVA, que es revalora un 2,35% i Santander, que guanya un 1,77%.

El sector bancari continua amb la seva tendència alcista i continua mostrant la seva preferència pel verd en aquesta tercera sessió borsària de l'exercici de 2023, animat per la previsió de les pujades de tipus que el Banc Central Europeu (BCE) seguirà executant a les properes reunions de política monetària.

"És força obvi que pujades significatives dels tipus d'interès d'una manera sostinguda significa que hem d'esperar pujades dels tipus d'interès de 50 punts bàsics durant un període de temps", afirmava Lagarde durant la compareixença de premsa després de l'últim conclave del BCE.

"Això garanteix una pujada de tipus de 50 punts bàsics a la nostra propera reunió i probablement a la següent, i potser a la següent. No sé si això serà la nova normalitat, però és el correcte en base al que coneixem ara", afegia la banquera central.

Davant d'aquestes perspectives, els bancs s'han animat a la borsa i, fins i tot, estan perforant resistències. Aquest és el cas de Santander, que ha superat els 2,88 euros i durant la sessió d'aquest dimecres arriba als 2,91 euros.

"Amb el trencament d'aquests preus es confirma la formació d'un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions i sembla molt probable que vegem un atac immediat al nivell dels 3 euros. El més normal és que acabi superant aquests preus, cosa que podria portar a una extensió dels guanys fins al nivell dels 3,13 euros o fins i tot fins als 3,34 euros, màxims de l'any passat”, afirma César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Sabadell també ha perforat els màxims de l'any passat (0,9144 euros) i arriba als 0,95 euros. "El seu aspecte tècnic és bo i sembla imminent un atac al nivell de la unitat durant les properes jornades. La resistència clau del banc es troba als 1,0220 euros. Molt atents a una tornada per sobre d'aquests nivells, ja que podríem acabar veient un canvi de tendència a llarg termini”, indica l'expert.

Noticias relacionadas

contador