ep archivo   el consejero delegado de banco sabadell cesar gonzalez bueno durante el xxviii
DELOITTE - Archivo

Banc Sabadell puja en borsa després de publicar els seus resultats del tercer trimestre, que han superat els pronòstics del consens i han estat ben rebuts pels analistes en les primeres valoracions. Aquestes són les claus principals de les seves xifres.

  • 1,51€
  • -0,89%

Els analistes de Bankinter destaquen que "es confirma el canvi a millor al compte de resultats" i afegeixen que "el pitjor per al marge d'interessos -principal font d'ingressos- ha quedat enrere gràcies a l'activitat comercial (hipoteques, assegurances i fons) i la gestió de marges".

A més, subratllen que "la línia de costos reflecteix un impacte extraordinari de 331 milions d'euros durant el tercer trimestre per la reestructuració de la xarxa, encara que es compensa amb plusvàlues a la cartera de bons. El més important és que els costos recurrents baixen un -3,7% de gener a setembre i l'estalvi de costos estimat després d'aquesta darrera reestructuració puja a 130 milions/any (enfront de 100 milions/any anterior)”.

En tercer lloc, expliquen que "el cost del risc/CoR baixa a 51 punts bàsics sense que s'apreciïn símptomes de deteriorament important als indicadors de qualitat creditícia. La morositat es manté estable al 3,59%, la cobertura puja al 58% i el saldo net d'entrades netes en mora se situa en 9 milions d'euros".

Com a quart factor positiu, la ràtio de capital CET-I FL –focus d´atenció del mercat per l'exposició de Sabadell en el negoci de pimes– millora fins al 12,12% després de reservar el 30% del benefici net abans d´impostos per al pagament de dividends.

Finalment, esmenten que "la franquícia al Regne Unit arriba a un benefici abans d'impostos de 97 milions de lliures gràcies al descens en provisions (-88,2%), els esforços realitzats en costos (-12,4%) i el focus en comissions (+20,9%)".

LA VALORACIÓ DE RENTA 4

Per part seva, els experts de Renta 4 comenten que els resultats "han superat les nostres estimacions i les de consens al llarg de totes les línies principals del compte de resultats".

Així, destaquen la "bona evolució dels ingressos recurrents, amb un marge d'interessos que creix un 2,9%, i unes comissions netes que cauen en una proporció més baixa del que s'esperava".

A més, també valoren que "el Pla d´Eficiència a Espanya, amb uns estalvis de costos de 130 milions d'euros estimats", supera els 100 milions estimats prèviament. "D'altra banda", expliquen, "l'operativa del grup continua mostrant un creixement de volums fort en hipoteques i finançament al consum i debilitat al segment d'empreses".

En conclusió, aquests experts destaquen que els resultats "confirmen les tendències de recuperació iniciades al primer trimestre, recolzat per TSB, on esperen un marge d'interessos creixent en línia amb els volums i malgrat la pressió en preus."

Noticias relacionadas

contador