ep valla en la que se anuncia la primera promocion inmobiliaria de aedas homes en las islas canarias
AEDAS HOMES

Banc Sabadell confia plenament en el cicle alcista del maó. L'entitat catalana ha elevat el preu objectiu de les tres grans promotores residencials que cotitzen a Espanya: Aedas Homes, Metrovacesa i Neinor Homes.

  • 18,78€
  • 2,07%
  • 8,36€
  • 0,60%
  • 10,30€
  • 0,98%

Concretament, Sabadell ha elevat un 23% el preu objectiu d'Aedas, fins als 30,78 euros per acció, la qual cosa implica un potencial alcista del 17% des dels seus nivells actuals.

En el cas de Metrovacesa, la pujada de preu ha estat del 13%, fins als 10,42 euros, anticipant un recorregut alcista del 51% en el títol. Finalment, a Neinor se l'ha elevat un 14%, fins als 13,94 euros, llançant un potencial del 20% en el valor.

L'entitat justifica que es donen diverses condicions que explicarien una revaloració de totes aquestes empreses: generació d'ocupació el 2021 i 2022, una oferta d'habitatge nou limitada i unes b a causa de el manteniment de la política de baixos tipus per part dels bancs centrals.

A tot això se suma el mal comportament que les tres promotores han tingut en borsa des dels seus debuts: Neinor ha perdut un 27% de la seva capitalització borsària des de març de 2017; Aedas, un 21% des de l'octubre d'aquest mateix any; i Metrovacesa, un altre 57% des de febrer de 2018.

No obstant això, després del pas de la crisi del coronavirus, que no ha llastrat significativament els seus comptes, els primers resultats semestrals, que ja han publicat tant Aedas com Metrovacesa i Neinor ho farà aquest dimecres, ja llancen xifres rècord en prevendes com a conseqüència de la millora de la taxa d'estalvi dels espanyols durant els confinaments.

"Excepte Metrovacesa, les altres promotores ja estan a nivells del preu de cotització pre-pandèmia, cosa que veiem lògic atès que la pandèmia no ha tingut un impacte negatiu durador en el sector (de fet, podria tenir implicacions positives en els preus a mitjà termini, perquè ha generat una reducció de la disponibilitat d'oferta nova)", explica Sabadell en la seva anàlisi.

Així mateix, les tres tenen sòl suficient per assegurar-se una gran càrrega de treball durant els propers quatre anys, sent-ne Metrovacesa la que menor necessitat té de comprar sòl dereposició, al mateix temps que l'oferta d'habitatge segueix sense ser excessiva, després de la caiguda dels visats d'obra nova per la paralització de les construccions el 2020.

contador