ep economiafinanzas- sabadell primer banco espanolintegra amazonpaysus sistemaspago
BANCO SABADELL - Archivo
1,48€
  • -0,02€
  • -1,36%

Banc Sabadell ha posat a la venda una cartera formada per préstecs fallits de particulars i pimes sense col·lateral immobiliari de 900 milions d'euros que espera tancar a finals d'any, segons han informat fonts properes a l'operació a Europa Press.

El projecte es diu Vento i està integrat per préstecs procedents de Sabadell i de la CAM sense garanties, segons avança El Confidencial.

L'operació es troba en una fase molt incipient. De fet, encara no ha rebut ofertes. El més habitual en aquests procediments és que els interessats presentin ofertes no vinculants i, posteriorment, formulin les firmes. Segons les fonts consultades, la intenció del banc és tancar la venda d'aquesta cartera abans que acabi l'any.

L'entitat que presideix Josep Oliu continua així amb la neteja del seu balanç, una estratègia que va accelerar sobretot l'any passat amb l'acord de venda de la pràctica totalitat de la seva exposició immobiliària a Cerberus.

El juliol del 2018, Banc Sabadell va acordar la transmissió a Cerberus d'actius 'tòxics' amb un valor brut comptable de 9.100 milions d'euros, que va vendre per uns 3.900 milions d'euros, mentre que aquest estiu va vendre al fons nord-americà una altra de 342 milions d'euros.

Poc després de decantar-se per Cerberus per desfer-se d'aquest tipus d'actius, el banc català va vendre a Axactor una cartera valorada en uns 900 milions d'euros.

També va signar amb Deutsche Bank i Carval Investor la venda d'una cartera de crèdits i actius immobiliaris amb un valor brut aproximat de 2.124 milions d'euros, alhora que el passat mes d'abril va transmetre a Intrum el 80% de Solvia Servicios Inmobiliarios per 241 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador