ep archivo   avion de ryanair en barajas madrid
MIGUEL ÁNGEL RODRGUEZ - Archivo

Ryanair ha anunciat aquest dijous la compra 1.000 tones de combustible d'aviació sostenible (SAF, per les seves inicials en anglès) del grup Shell, que serà subministrat a l'aerolínia a la base de l'Aeroport de Stansted. La companyia estima que la quantitat és suficient per "alimentar més de 200 vols de Stansted a Madrid".

L'aerolínia ha detallat que aquesta compra segueix a l'acord de Memoràndum d'Enteniment realitzat entre les companyies el 2022, que proporciona a Ryanair accés únic per comprar fins a 360.000 tones de SAF de Shell entre el 2025 i el 2030, cosa que podria estalviar fins a 900.000 tones en emissions de CO2, segons les estimacions de la companyia.

"Ryanair continua liderant el camí en l'aviació sostenible. Com es va demostrar avui a Stansted, en fer servir SAF, les últimes tecnologies de motors i equips de maneig de terra elèctrics, estem fent inversions significatives per descarbonitzar les nostres operacions i aconseguir els nostres compromisos de zero emissions netes de carboni per al 2050 i un 25% menys d'emissions de CO2 per passatger/km per al 2031”, destaca Thomas Fowler, director de Sostenibilitat i Finances de Ryanair.

A més, ha destacat la intenció de l'empresa de continuar col·laborant amb Shell de cara al futur per "fer que cada vol de Ryanair sigui tan ambientalment eficient com sigui possible".

Per part seva, Ashleigh McDougall, responsable d'Aviació de Shell per a Europa i Sud-àfrica, assegura que la companyia "està encantada d'haver començat a subministrar combustible d'aviació sostenible a Ryanair a l'Aeroport de Stansted, ajudant un valuós client a reduir les emissions en vols des d'un centre de transport crucial del Regne Unit".

"Havent signat un Memoràndum d'Enteniment per subministrar SAF a Ryanair el 2022, ens complau veure que les intencions es converteixen en accions a mesura que continuem recolzant els nostres clients en els seus viatges de descarbonització", conclou.

contador