ryanair 20221012144224

Ryanair ha anunciat aquest dijous la signatura d'un nou conveni col·lectiu amb Unite, el sindicat de tripulants de cabina del Regne Unit, que ofereix un restabliment salarial accelerat, augments salarials inicials i anuals, una "important" reestructuració salarial per oferir més ingressos garantits i altres millores salarials i de beneficis per a tota la tripulació de cabina amb base al Regne Unit fins al 2026.

Ryanair ha explicat en un comunicat que aquest any creixerà fins al 115% de la seva capacitat anterior a la Covid i que està "donant prioritat a la ràpida restauració salarial del seu personal" mitjançant acords renegociats per "mantenir els llocs de treball segurs i tenir una base per al creixement".

Ryanair està contractant actualment nous tripulants de cabina al Regne Unit a mesura que crea més de 2.500 nous llocs de treball i creix fins a assolir els 225 milions de passatgers el 2026, ha remarcat l'aerolínia. En virtut d'aquest nou acord amb Unite, els tripulants de cabina es beneficiaran d'un salari inicial "competitiu" i d'una llista fixa de cinc dies de feina i tres de descans, ha afegit. La companyia ha precisat que una característica fonamental d'aquest nou acord és "una clara trajectòria professional", que ajuda els tripulants a aconseguir ràpidament ascensos a llocs de supervisor de cabina sènior i de formació a mesura que creix l'aerolínia.

"Aquest acord a llarg termini ofereix estabilitat, millores salarials, futurs augments salarials, ascensos i altres millores en els beneficis per als nostres tripulants de cabina al Regne Unit durant els propers 3 anys, on actualment estem contractant nous tripulants de cabina per recolzar el nostre continu creixement fins a assolir els 225 milions de passatgers el 2026", ha declarat el director de Persones de Ryanair, Darrell Hughes.

"Seguim treballant amb els nostres tripulants i els seus sindicats a tot Europa en nous acords, similars als conclosos amb Unite al Regne Unit, CCOO a Espanya i SNPNC-FO a França aquesta setmana. Aquest estiu ja hem negociat amb èxit acords millorats a llarg termini amb més del 85% dels nostres pilots i més del 90% dels nostres tripulants de cabina, ja que donem prioritat a les millores salarials posteriors a la crisi”, ha afegit.

Noticias relacionadas

contador