rupert murdoch

El magnat dels mitjans de comunicació Rupert Murdoch ha fet marxa enrere en el pla per a la fusió de News Corporation i Fox Corporation, que hauria reunit els negocis editorial i de televisió i entreteniment en una sola companyia.

Els dos imperis es van separar originalment el 2013, però l'any passat es va suggerir que podrien unir les forces una vegada més. S'entén que diversos accionistes importants es van oposar a la fusió i News Corp va comentar que "no era òptim" en aquest moment en un comunicat publicat aquest dimarts.

"Potser l'acord també és un intent de planificació de la successió per part de Murdoch, de 91 anys, que va provocar el rebuig de les parts interessades", indica Victoria Scholar, directora d'inversions d'Interactive Investor. Lachlan K. Murdoch, el fill gran del magnat, ocupa el càrrec de conseller delegat de Fox.

Les accions de News Corp han pujat al voltant d'un 25% des que es va conèixer la notícia a l'octubre, cosa que hauria encarit la participació de Fox a la fusió. Les accions de Fox han tingut igualment un bon començament d'any, amb una pujada de més del 8% des de principis de gener.

Mentrestant, News Corp també està en converses per vendre la seva participació al negoci immobiliari Move a CoStar per uns 3.000 milions de dòlars. Move va ser adquirida el 2014 en un intent d'ajudar News Corp a diversificar-se.

contador