ep archivo   logo de los laboratorios farmaceuticos rovi en sus oficinas en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Rovi ha comunicat aquest diumenge a la nit que, en relació amb la notificació de detecció de partícules en determinats vials de la vacuna de Moderna distribuïts al Japó, "prossegueix la investigació formal per determinar l'esdevingut en el procés d'ompliment i acabat del lot corresponent".

  • 84,30€
  • 1,93%

Rovi ha precisat en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que, tal com ha informat públicament Moderna, laboratori titular de la vacuna, i l'empresa encarregada de la distribució de la vacuna al Japó, Takeda, "s'ha produït, lamentablement, la mort de dues persones que havien rebut la vacuna per a la Covid-19 de Moderna al Japó de l'esmentat lot".

"Fins ara, no hi ha evidències que aquestes morts hagin estat provocades per la vacuna. En qualsevol cas, està en curs una investigació formal per establir si hi existeix alguna connexió", afegeix.

Rovi es va enfonsar a la borsa dijous passat (-13%) després de conèixer la contaminació de tres lots de la vacuna de Moderna destinats al Japó. Recordem que l'empresa espanyola s'encarrega de l'ompliment i l'acabat per als clients de fora dels EUA.

"Rovi continuarà col·laborant proactivament en la investigació d'aquesta qüestió, a l'espera de la seva finalització i de la publicació de les conclusions per part de Moderna i Takeda, de les quals s'informarà oportunament", conclou a la nota enviada a la CNMV.

MÉS VACUNES BLOQUEJADES

La regió d'Okinawa (sud-oest del Japó) ha anunciat la suspensió de la vacunació en un centre local després de trobar noves impureses en dosi de Moderna, després que el Japó bloquegés la setmana passada 1,63 milions de vacunes per precaució després de detectar alguns vials aparentment contaminats.

Les anomalies es van detectar en un vial i dues dosis que s'anaven a aplicar en un centre de vacunació massiva de la localitat de Naha, cosa que va portar la prefectura d'Okinawa a anunciar al dia abans la suspensió de les inoculacions en aquestes instal·lacions com a mesura de cautela, segons recull Efe arran d'un comunicat del govern regional.

Noticias relacionadas

contador