ep archivo   detalle de la fachada principal durante la visita a las nuevas instalaciones de rovi a
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

Rovi aspira a obtenir entre 3.100 i 3.700 milions d'euros pel seu negoci de fabricació per a tercers (CDMO), segons publica aquest dilluns Expansión. Aquesta quantitat representa el 73% de capitalització i el valor d'empresa (EV) total de Rovi, explica Sabadell. No hi ha dades sobre què representa a nivell d'EBITDA del grup avui, afegeix l'entitat.

  • 87,20€
  • 0,46%

La valoració estaria basada en l'aplicació d'un múltiple entre 12 i 14 vegades EV/EBITDA a uns 261 milions d'euros d'EBITDA que es preveu que arribi a la divisió el 2024.

Els recursos obtinguts amb la desinversió es podrien utilitzar per diversificar nous negocis. El procés ja es devia haver llançat i devia haver despertat l'interès d'Advent, Cinven, KKR, Pay i Permira, segons el diari.

Sabadell subratlla que el rang de valoració esmentat per Expansión supera l'import que es rumorejava (al voltant de 3.000 milions d'euros) per un EBITDA més gran esperat per a la divisió. Afirma que aquest EBITDA del 2024 esperat per a la divisió de CDMO supera el que el mateix banc preveu per a tota la companyia (249 milions d'euros) i l'estimació del consens per a tota la companyia de 245 milions d'euros. Això, explica, podria deure's a l'impacte de fer el 'carve out' (separació) de la divisió i l'aportació de nous contractes encara no anunciats. Amb tot, Sabadell creu que el valor, que ha començat el dia amb pujades voluminoses, però que ara cau lleugerament, ja recull en cotització les bones perspectives del negoci CDMO (puja més d'un 50% l'any).

BANKINTER N'AJUSTA EL PREU PER L'AMORITZACIÓ D'ACCIONS

Rovi proposarà a la Junta General d'Accionistes, prevista per al proper 24 de juny, l'amortització del 6,2% del capital social.

"Notícia positiva. A més d'aproximadament el 4% del capital a amortitzar procedent del programa de recompra d'accions en vigor i que està a punt de concloure, s'afegeix un altre 2,2% d'accions que estaven al balanç com a autocartera i, que no preveiem que se'n vagin a amortitzar", escriu Pedro Echeguren, analista de Bankinter.

"Per l'efecte d'amortitzar més accions de les previstes, ajustem el nostre preu objectiu a l'alça fins als 86,25 euros des dels 85,00 euros. La propera finalització de la recompra d'accions al voltant del 4% del capital és un aspecte negatiu. Reiterem la nostra recomanació tàctica de vendre".

Noticias relacionadas

contador