juan roig, mercadona

Espanya se li queda petit a Mercadona. I prepara la seva conquesta internacional. El seu primer objectiu és Portugal. La cadena de supermercats de Juan Roig ha presentat durant els seus resultats de 2017 el seu projecte d'expansió al país veí que arrencarà el 2019. Una arribada que farà sota el nom de Irmãdona, "germana de Mercadona" en portuguès.

Juan Roig ha invertit 25 milions d'euros en aquesta aposta. Mercadona té nou botigues signades al territori i 4 obertures programades per 2019. Mercadona té previst obrir quatre supermercats el 2019 a la zona de Gran Porto, al nord de Portugal.

Un d'ells a Canidelo, a Vila Nova de Gaia, on l'acord de col·laboració assolit entre Mercadona i l'Ajuntament ha permès que les instal·lacions del Sport Club de Canidelo de futbol siguin totalment remodelades, proporcionant millors mitjans per al desenvolupament de l'educació esportiva de nens i joves. La nova botiga de Mercadona s'ubicarà a l'espai que ocupaven les antigues instal·lacions del club de futbol.

D'altra banda, el projecte de la cadena de supermercats a Portugal inclou la contractació de 350 treballadors per les seves botigues. En aquesta aposta, al tancament de 2017, la companyia assegura que ja ha incorporat 120 joves portuguesos que ocupen llocs de direcció mitjana i que seran els responsables de liderar el projecte al país lusità.

Mercadona afirma que aquests joves tindran un contracte indefinit des del primer dia, tots ells han iniciat un procés de formació de 18 mesos de durada i que suposa, per a la companyia, una inversió mitjana de 50.000 euros per treballador. Gràcies a això, se'ls explica detalladament el Model de Qualitat Total de Mercadona i el seu funcionament, alhora que es reforcen les seves habilitats i lideratge, així com les competències específiques en la gestió dels diferents llocs de treball.

Un pla que va arrencar al juny de 2016 i amb la contractació de 120 directius. "Des de llavors, ha aprofitat tots aquests mesos per avançar en integrar-se a la societat portuguesa, estrènyer més els seus llaços i conèixer, de primera mà, les grans oportunitats que representa aquest mercat tan competitiu i aprofundir en les necessitats del "Cap portuguès", afirma la cadena de supermercats als seus comptes.

Entre els seus proveïdors portuguesos estaran Panpor, Globalfrut i Imperial. En el cas de Panpor, l’empresa portuguesa de pastisseria va iniciar la seva col·laboració amb Mercadona el 2014, any a partir del qual el seu producte, pastís de crema, ha anat consolidant-se als lineals de la companyia.

Globalfrut és una empresa que subministra pera rocha, una varietat de pera d'origen portuguès que des del 2014 es pot trobar als supermercats a Espanya. Per la seva banda, Imperial, empresa rellevant del sector de la xocolata i amb 85 anys d'història, va iniciar la seva col·laboració amb Mercadona a l'octubre de 2016.

La companyia ha anunciat també la construcció d'un bloc logístic ubicat a Póvoa de Varzim, que compta amb dues naus de 12.000 i 5.000 metres quadrats. La seva localització estratègica permetrà abastir els supermercats de la cadena a la zona nord de Portugal i comunicar fàcilment amb el bloc logístic ja existent al nord d'Espanya, a Villadangos del Páramo, província de Lleó.

Noticias relacionadas

contador