• "Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts", afirma la consellera delegada del grup
rodilla barajas

Rodilla invertirà a prop de 15 milions d'euros durant els pròxims quatre anys en el seu procés de creixement i expansió després d'elevar un 13,7% la seva facturació el 2017, fins a superar els 111 milions d'euros, segons ha informat aquest dimarts la cadena de restauració.

En concret, la companyia va augmentar els seus ingressos a l'any passat en un mercat que va créixer un 3,4%, convertint-se per cinquè any consecutiu en una de les cadenes amb més creixement orgànic del mercat, d'acord amb les dades d’NPD.

Per a aquest any preveu l'obertura de 21 nous punts de venda i la contractació de més de 170 persones

La consellera delegada del Grup Rodilla, Maria Carceller, ha atribuït aquest creixement a l'increment de trànsit als seus establiments, impulsat per la campanya de rejoveniment del públic objectiu iniciada el 2012, captant un nou segment de clients d'entre 25 i 34 anys, a la "gran inversió" en innovació de la carta i al pla d'expansió geogràfica. "Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts", ha afirmat.

La companyia compta actualment amb més de 2.000 empleats -un 73% són dones i un 70% tenen menys de 35 anys-, "demostrant el seu compromís amb l'ocupació jove". El 2017 es va incrementar la plantilla un 9% i per 2018 preveu la contractació de més de 170 persones, un 8% més que a l'any anterior.

Actualment, la companyia posseeix 142 restaurants per tota la geografia espanyola, dels quals 22 es van obrir el 2017, a Madrid i altres ciutats com Valladolid, València, Pamplona, ​​Corunya, Santiago, Vigo i Saragossa. Per a finals de 2018, Rodilla preveu l'obertura de 21 nous punts de venda.

A més de l'expansió geogràfica i de l'augment en la facturació i la creació d'ocupació, Rodilla ha ressaltat que el tancament de 2017 ha està marcat també pel creixement que segueix experimentant al comerç electrònic, gràcies al qual han triplicat el seu tiquet mitjà en menys d'un any.

La companyia ha assenyalat que es tracta d'un servei amb el qual continua guanyant pes, especialment a l'últim tram del dia, d'on prové el 30% de la facturació de les seves comandes. La companyia ha aportat, finalment, la seva visió sobre el sector de la restauració organitzada a Espanya, que va créixer un 3,4% el 2017, tot i que mostrant una lleugera debilitat al final d'any, afectada principalment per la campanya de Nadal.

Pel que fa a 2018, l'arrencada ha tingut un creixement menor (+2%) i des de Rodilla s'espera que aquest començament de l'any marqui la tendència de cara als propers mesos, durant els quals l'estimació d’NPD és que el creixement sigui d'un 1,9%.

contador