ep la ministra de transicion ecologica y reto demografico teresa ribera preside una comision de
Jesús Hellín - Europa Press

La vicepresidenta per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anticipat que hi haurà canvis en la tarifa regulada PVPC de la factura de la llum amb l'objectiu d'estabilitzar el seu preu, descartant, al seu torn, la proposta dels seus socis de govern, Unides Podem, per intervenir al mercat majorista.

"Aquest govern mai impulsarà l'adopció de mesures que sapiguem per endavant que són frontalment contràries al dret comunitari", ha tancat la vicepresidenta tercera, que creu que "això és el pitjor que es pot fer", segons les seves paraules al Congrés dels Diputats, on ha comparegut a petició pròpia per explicar la situació amb el preu de l'electricitat.

Així, Ribera ha subratllat que hi ha una "prohibició expressa" al dret comunitari per fixar preus, establir màxims o mínims i també l'obligació d'aplicar preus marginals, tal com sol·licitaven des de la formació morada.

Malgrat això, ha assegurat que el Govern lliurarà "la batalla política" per aconseguir mecanismes amb els quals es rebaixaran la factura als consumidors, encara a costa dels beneficis empresarials. És en aquest àmbit on ha enquadrat el Fons Nacional de Sostenibilitat i els mecanismes aprovats per rebaixar els anomenats 'beneficis caiguts del cel'. Les dues mesures acaben d'iniciar la seva tramitació al Congrés.

contador