• Reyal Urbis deu 363 milions a Hisenda i uns altres 1.000 milions a Sareb
  • Des de febrer de 2013 tenia paralitzada la seva activitat de promoció i venda d'habitatges
ep viviendasreyal urbis
REYAL URBIS

El Jutjat del Mercantil número 6 de Madrid ha dictat l'acte de liquidació de Reyal Urbis, que protagonitzarà així la segona major dissolució d'una immobiliària després de la de Martinsa Fadesa, atès que suporta un deute de 3.572 milions d'euros.

  • 0,12€
  • 0,00%

L'Agència Tributària figura com un dels primers creditors de Reyal Urbis que, de fet, apareix a les primeres posicions de la llista de morosos que publica Hisenda amb un deute de 363 milions. A més, deu 1.000 milions a la Sareb.

Reyal Urbis es va veure finalment abocada a la liquidació a finals del passat mes juny, en no aconseguir el suport d'aquests i altres creditors per aprovar un pla de pagament de deute i superar el concurs en què la companyia estava immersa des de fa quatre anys, des de començaments de 2013.

El Jutjat del Mercantil ha ratificat ara l'obertura de la fase de liquidació i dissolució de la companyia, mitjançant un acte emès el passat 28 de juliol, notificat aquest dimarts per l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Reyal Urbis suporta un endeutament, només amb els bancs, de 3.572 milions d'euros i presenta un 'forat', un patrimoni negatiu de 3.482 milions, segons dades de l'empresa de tancament del primer semestre d'aquest any.

EMPRESA 'ZOMBI' DES DE FA QUATRE ANYS

Reyal tenia paralitzada l'activitat de promoció i venda d'habitatges des que va caure en concurs de creditors al febrer de 2013, després que els bancs rebutgessin la que hauria estat la quarta refinançament del seu deute.

La companyia es va convertir així en una de les grans empreses del sector que va fer fallida durant la crisi juntament amb Habitat, Nozar i l'esmentada Martinsa Fadesa. A més del negoci residencial, comptava amb una cartera d'hotels i amb una altra d'edificis d'oficines de lloguer que sumen 123.000 metres quadrats de superfície.

Reyal afronta la seva liquidació tot just una dècada després de la seva constitució el juliol de 2006, fruit d'una de les grans operacions corporatives registrades durant el 'boom' del sector i tot just un any abans que punxés la 'bombolla' immobiliària i comencés la crisi.

En aquesta data, Reyal, empresa de Rafael Santamaría, va acordar la compra d'Urbis, immobiliària controlada pel llavors Banesto. L'operació es va materialitzar mitjançant el llançament d'una OPA valorada en 3.317 milions d'euros, import similar al deute amb què l'empresa anirà ara a liquidació.

Noticias relacionadas

contador