elon musk au sommet sur la securite de l ia a bletchley park 20231216164821

El paquet de remuneració salarial de 55.000 milions de dòlars d'Elon Musk a Tesla ha estat invalidat per una jutgessa de Delaware després que un accionista l'impugnés per considerar-lo excessiu, una decisió que podria reduir considerablement la riquesa de l'home més ric del món, segons Forbes, i posar en dubte el destí de les empreses.

  • 177,46$
  • 1,50%

La decisió arriba més de cinc anys després que una demanda de l'accionista Richard Tornetta apuntés el CEO de Tesla, Elon Musk, i els directors de l'empresa. Se'ls va acusar d'infringir els deures amb el fabricant de vehicles elèctrics i panells solars.

Els advocats de l'accionista van argumentar que el paquet de compensació hauria de ser anul·lat perquè va ser dictat per Musk i va ser producte de negociacions simulades amb directors que no n'eren independents. També van dir que va ser aprovat per accionistes a qui se'ls van proporcionar informacions enganyoses i incompletes en un comunicat.

Les accions de Tesla cauen un 2,55% al mercat 'after hours' després de conèixer la notícia.

La jutgessa Kathaleen McCormick va dictaminar que el Consell d'Administració de Tesla no va aconseguir demostrar "que el pla de compensació fos just" ni va mostrar gaire evidència que fins i tot n'haguessin negociat. Alhora, ha indicat a les parts en la demanda que es posessin d'acord sobre quina seria l'ordre final que obligaria Musk a tornar la compensació que ha rebut sota el pla.

Musk pot apel·lar la decisió davant la Cort Suprema de Delaware.

El paquet de remuneració que Tesla va atorgar a Musk el 2018 va ser el pla de compensació més gran en la història corporativa, va assenyalar McCormick en la seva decisió de 200 pàgines. El pla va convertir el cap de Tesla en la persona més rica del planeta.

McCormick va dictaminar que Tornetta ha demostrat que Musk "controlava Tesla" i que el procés que va conduir a l'aprovació de la seva compensació per part del Consell "estava profundament defectuós".

Musk no se n'ha pronunciat. Tot i això, en un tuit publicat després de e la notícia va escriure: "Mai incorporin la seva empresa a l'estat de Delaware".

contador