ep pasajeros en el panel de salidas de la estacion de ave de atocha
Eduardo Parra - Europa Press

Renfe ha adjudicat a una Unió Temporal d'Empreses formada per Everis i Siemens el contracte per al desenvolupament de la seva nova plataforma de mobilitat, per un import màxim de 39,4 milions d'euros, que permetrà integrar diferents mitjans de transport en una sola aplicació.

L'objectiu de l'empresa pública és que la primera de les tres fases en què es divideix el projecte culmini durant el tercer trimestre del 2022, quan pugui donar servei a un total d'11 ciutats espanyoles, amb la previsió d'arribar a 27 localitats durant el primer trimestre de 2023 i incorporar-hi noves funcionalitats al final d'aquest mateix any.

Renfe ha licitat aquest contracte de forma que s'assegura la implicació d'ambdues empreses en el desenvolupament del projecte, ja que compartiran els mateixos reptes durant cinc anys, incloent-hi les inversions en la construcció de la plataforma, les seves despeses derivades i una part d'incentius per objectius.

La nova plataforma oferirà una solució integral de mobilitat, permetent planificar viatges des que el client surt de casa fins que arriba al seu destí i reservar tots els serveis addicionals necessaris durant el trajecte i en destinació a la mateixa aplicació.

La solució busca integrar diferents mitjans de transport (tren, bicicleta, metro, autobús, carsharing o patinet) que permetin al client una solució de primera i última milla per organitzar el seu viatge de principi al final a través d'un pagament únic, amb la possibilitat d'incorporar posteriorment serveis d'oci, restauració i reserves d'hotels.

DIFERENCIAR-SE DE LA COMPETÈNCIA

Ara que la liberalització ferroviària ha obert la porta a altres empreses a competir amb Renfe, l'empresa pública vol donar un servei diferencial per "seguir sent l'operador ferroviari de referència i convertir-se en operador integral de mobilitat".

Renfe pretén així col·laborar amb ajuntaments i amb les administracions territorials en la millora de l'ecosistema de mobilitat dels territoris on es desplegui i impulsi la transformació digital de la societat, fomentant un entorn més digital i sostenible en el conjunt de l'ecosistema de mobilitat.

L'operador espera atraure amb aquesta aplicació un mínim de 650.000 nous viatgers durant cinc anys, que es traduiran en uns ingressos addicionals de fins a 156 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador