• El grup va realitzar en el període inversions orgàniques per valor de 59 milions d'euros
ep redexis gas logo
REDEXIS GAS

Redexis Gas va obtenir un benefici net de 22 milions d'euros en el primer semestre de l'any, la qual cosa representa un increment del 10,3% pel que fa al mateix període de l'any anterior, va informar la companyia.

La xifra de negoci del grup dedicat al transport i distribució de gas natural, així com a la distribució i comercialització de gas liquat del petroli (GLP) a Espanya, va aconseguir els 115 milions d'euros en el semestre, la qual cosa suposa un increment del 14,8% enfront del mateix període de 2016.

Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (Ebitda) va créixer un 7,6% en el període de gener a juny, fins a situar-se en els 80,4 milions d'euros.

A més, el grup va realitzar en el període inversions orgàniques per valor de 59 milions d'euros, un 37% més que en el primer semestre de 2016, que es van dedicar íntegrament al desplegament d'infraestructures de transport i distribució de gas natural.

En el primer semestre de 2017, el nombre de contractes de nous clients va ser de 24.000, la qual cosa suposa un 56,5% més comparat amb el mateix període de l'any anterior. D'ells, 18.000 nous clients van ser ja connectats a la xarxa de distribució de Redexis Gas en els primers sis mesos de l'any.

El grup va aconseguir a tancament de juny una xifra superior als 636.100 punts de subministrament, 33.200 punts de connexió més que el juny del 2016, la qual cosa suposa un creixement del 5,5%. En el negoci de GLP, la companyia va experimentar un creixement del 13% en el període, fins a aconseguir més de 80.300 punts.

Així mateix, Redexis Gas ha sumat 727 quilòmetres a la seva xarxa de distribució i transport, fins a aconseguir els 9.655 quilòmetres, la qual cosa suposa un increment del 8,1% comparat amb el mateix període de l'any anterior. El total de la xarxa està composta per 1.631 quilòmetres que corresponen a transport i 8.024 quilòmetres a distribució.

ACCIONARIAT

Al maig d'aquest any els fons de pensions europeus USS i ATP van aconseguir un acord per incrementar la seva participació en Redexis Gas, fins a aconseguir el 49,9%.

USS i ATP han estat inversors indirectes en Redexis Gas des de 2010, i després dels canvis acordats en l'estructura accionarial, l'accionariat de Redexis Gas queda conformat per Goldman Sachs (GSIP), amb un 50,1% del capital, USS, amb el 30%, i ATP, amb el 19,9%. Aquesta transacció ha estat degudament autoritzada per la Comissió Europea i completada per les parts.

Noticias relacionadas

contador