ep jose folgado 20170613114802
REE

L'operador del sistema elèctric Red Eléctrica Corporació, a través de la seva filial Red Eléctrica Finançaments, ha realitzat una emissió de bons a l'euromercat per un import de 600 milions d'euros, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia s'ha deixat un 1% després d'anunciar aquesta operació.

  • 15,83€
  • -0,63%

Aquesta emissió es produeix enmig de les negociacions entre Red Eléctrica i la concessionària Abertis per a la compra de l'operador de satèl·lits Hispasat. Una operació que el mercat taxa en uns 1.000 milions d'euros i que tindria un impacte directe en la contesa d'opes per Abertis que tenen oberta ACS i Atlantia.

Al seu comunicat, Red Eléctrica apunta que aquesta emissió es realitza "amb venciment a nou anys i data prevista de desemborsament el 13 de març de 2018, té un cupó anual de l’1,25% i un preu d'emissió de 99,443%, representant una rendibilitat d’1,316%".

Un moviment amb la vista posada en Hispasat. Una venda beneïda pel Govern, màxim accionista de Red Eléctrica. Hispasat és un "actiu estratègic per a Espanya", segons el definia el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i podria acabar sota el control italià si, finalment, Atlantia adquireix Abertis. La concessionària és el màxim accionista de l'operador de satèl·lits amb el 90,74% de l'accionariat, percentatge que va aconseguir després de la compra del 33% d’Eutelsat al passat mes de maig per 302 milions d'euros.

La importància d'Hispasat per a l'Estat es basa en què la companyia és el major distribuïdor de continguts en espanyol i portuguès i també és el quart operador de satèl·lit d'Amèrica Llatina. A més, l'operadora de satèl·lits és el principal accionista d’Hisdesat, la companyia constituïda per prestar serveis al Ministeri de Defensa.

El Govern de Mariano Rajoy és un actor fonamental en aquestes negociacions entre Abertis i Red Eléctrica. L'Estat controla el 9,26% de l'accionariat restant d'Hispasat, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), amb un 7,41% del capital, i amb el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), que en controla un 1,85%. La presidenta des del 2012 de l'operadora de satèl·lits, Elena Pisonero, és exdiputada del Partit Popular i exsecretària de l'Estat i Turisme.

El paper de l'Estat és encara més rellevant en aquesta operació, ja que és el màxim accionista de Red Eléctrica. La SEPI controla el 20% de la companyia que presideix José Folgado, exalcalde del PP de Tres Cantos i exsecretari d'Estat d'Economia a l'any 2000. Des de SEPI prefereixen no fer cap comunicat pel que fa a aquesta operació. Encara que l'acord podria ser imminent. Aquest dimarts, Red Eléctrica ha duplicat la seva autocartera fins a l’1%, valorat en 100 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador