ep modem qualcomm 9205
QUALCOMM
157,63$
  • -3,81$
  • -2,36%

La justícia nord-americana ha dictaminat que Qualcomm, fabricant de xips, ha violat de llei antimonopoli del país. La companyia estarà sota vigilància durant els propers set anys, segons Bloomberg. Després d'aquesta notícia, les seves accions es desplomen un 12% a Wall Street i se situen als 71 dòlars.

Aquest comportament il·legítim ha suposat tarifes de llicències de la seva tecnologia excessivament cares durant un temps prolongat, d'acord amb la sentència de la jutgessa Lucy Koh. "Les pràctiques de llicenciament de Qualcomm han estrangulat la competència als mercats de xips mòdem LTE premium i CDMA durant anys, i han perjudicat els seus competidors, els fabricants d'equips originals i els consumidors finals", afegeix.

Aquesta sentència ratifica la decisió de la Comissió Federal de Comerç dels EUA, que va presentar una demanda contra la companyia el 2017 per aquesta raó. Més en concret, l'acusava signar un acord exclusiu amb Apple i, per conseqüent, no concedir llicències de diverses patents estàndard als seus rivals.

A través d'un comunicat, Qualcomm ha assenyalat que "buscarà immediatament la suspensió de la sentència del tribunal de districte i una apel·lació ràpida davant la Cort d'Apel·lacions del Novè Circuit dels Estats Units". El seu vicepresident executiu i conseller general, Don Rosenberg, ha apuntat que estan "totalment en desacord amb les conclusions del jutge, la seva interpretació dels fets i la seva aplicació de la llei".

BATALLA APPLE VS. QUALCOMM

Apple també es va presentar contra Qualcomm a principis de 2017. Va interposar dos recursos en els quals al·legava que el fabricant de xips havia abusat de la seva posició dominant respecte als microxips mòdem, que són imprescindibles per connectar els mòbils a internet.

Aquesta batalla va tenir doble direcció. A mitjans d'aquest mateix any, Qualcomm va acusar Apple de violar sis dels seus patents per utilitzar xips de companyies de la competència com Intel. Respecte a aquesta demanda, les dues companyies van arribar a un acord pel qual el fabricant de mòbils va pagar una indemnització a Qualcomm, per una quantia que no va sortir a la llum i van acordar un nou contracte de llicència per sis anys, que entraria en vigor a partir d'abril de 2019.

Noticias relacionadas

contador