ep oficina comercial de quabit en guadalajara
RAFAEL MARTIN SOLANO (QUABIT)

Quabit Immobiliaria ha aconseguit un acord de reestructuració de les línies de finançament concedides per fons assessorats per la firma global d'inversió Avenue Capital, el seu principal finançador en adquisició de sòl, i que ascendeixen a 123,2 milions d'euros, segons ha informat la companyia a través d'un comunicat aquest dimecres.

  • 0,40€
  • -1,48%

La companyia presidida per Félix Abánades aconsegueix abaratir el cost del finançament a un 9% des del 30 de maig de 2020, enfront del 16% de la línia 1 i el 12% de les línies 2 i 3.

Al mateix temps, allarga el venciment final fins a desembre de 2022, data en la qual està prevista el lliurament de les últimes promocions finançades per Avenue. La Línia 1 tenia venciments previstos per a desembre de 2020 per import de 71,8 milions d'euros i la Línia 2 de 51,3 milions el 2021. Amb aquest acord de reestructuració s'aconsegueix compassar la cancel·lació de deute als lliuraments previstos de promocions en un escenari més conservador.

L'acord també inclou la capitalització de 25 milions d'euros de deute actual mitjançant l'emissió d'accions privilegiades sense vot, a 0,50 euros/acció, que donaran dret als seus titulars a rebre un dividend anual preferent de 0,03 euros/acció. Aquest punt haurà de ser ratificat a la pròxima Junta General d'Accionistes.

Quabit tindrà dret de compra i amortització d'aquestes accions sense vot durant els pròxims 2 anys, de manera que no implicaria cap dilució per als accionistes actuals. A partir d'aquesta data, en cas de no exercitar-se aquesta opció, podrien convertir-se en accions ordinàries.

A més, la companyia immobiliària adquireix el capital i el préstec participatiu propietat dels fons assessorats per Avenue en les inversions de la Línia 2 per import de 11,8 milions, que havien estat aportats prèviament per ells.

Finalment, es modifiquen les condicions d'execució dels warrants sobre accions de Quabit ja concedits a favor d'Avenue. En aquest sentit, s'estendrà el termini d'exercici a tres anys i s'establiran nous preus: 1,25 euros/acció per al 50%, i 1,35 euros/acció per al restant 50%. Queda sense efecte el compromís d'emissió de warrants addicionals concedit en ocasió de la Línia 3 i, amb tot, Avenue podria aconseguir fins a un 5,06% del capital de Quabit.

Abánades ha destacat que "aquest acord ens permet afrontar amb més tranquil·litat l'incert escenari en el qual estem entrant". També ha valorat les condicions especials en què s'ha aconseguit, agraint "l'esforç realitzat per tancar aquest acord, en uns moments tan excepcionals i en unes condicions molt complexes, a conseqüència de l'estat d'alarma".

Noticias relacionadas

contador