ep bibendum de michelin con un modelo de lexus
MICHELIN - Archivo

El fabricant francès de pneumàtics Michelin ha anunciat una retallada de fins a 2.300 llocs de treball en tres anys com a part d'un nou pla de simplificació i competitivitat a França. Ha especificat, però, que no implicarà acomiadaments ni tancaments de plantes. El preu de les accions de l'empresa ha pujat un 0,7% poc després de l'obertura del mercat de valors, superant el 0,15% d'augment de l'índex CAC 40 de París.

  • 35,62€
  • -0,61%

La reducció de llocs de treball equival gairebé al 2% de la seva força de treball mundial. "El pla és part d'un ampli enfocament de reconstrucció i diàleg social i es basarà en la negociació d'un acord marc de tres anys que no implicarà cap acomiadament", ha dit el grup en un comunicat. "No es basa en el tancament de plantes", ha afegit.

Aquesta decisió s'emmarca en un context dur per al sector automobilístic, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha colpejat fortament aquesta indústria que ja estava lluitant amb el canvi als vehicles elèctrics dels cotxes de dièsel i gasolina.

Michelin ha explicat que les mesures afectarien fins a 1.100 llocs de treball en oficines i 1.200 llocs en plantes, posant l'accent en que gairebé el 60% de les reduccions de llocs de treball es basarien en plans de jubilació anticipada voluntària.

L'empresa, que dona feina a més de 127.000 persones a tot el món, també ha assenyalat que seguia compromesa amb la localització d'"empreses d'alt valor afegit a França", i que la seva "ambiciosa estratègia d'expansió en solucions d'hidrogen" és una mostra d'això.

contador