ep archivo   sede de prosegur espana
PROSEGUR - Archivo

El consell d'administració de Prosegur ha acordat, a la reunió de 21 de desembre de 2021, la distribució d'un dividend a compte dels beneficis de l'exercici en curs de 0,1240 euros bruts per cada acció. Això representa un dividend total màxim de 68.026.923,53 euros.

  • 1,62€
  • -0,37%

Aquest dividend a compte ordinari s'abonarà en quatre pagaments del 25% del dividend total màxim cadascun. El primer pagament es farà el gener del 2022 i els següents es duran a terme en els mesos d'abril, juliol i octubre de 2022.

La companyia ha dit que més endavant es comunicarà les dates concretes dels pagaments i que aquest dividend “posa de manifest el compromís de Prosegur amb la retribució als accionistes”.

Cal recordar que Prosegur va reportar unes vendes de 2.535 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, amb una dinàmica de creixement orgànic favorable a tots els negocis i totes les geografies. Sobre la rendibilitat de les operacions, l'EBITA del gener al setembre s'ha situat als 159 milions d'euros, amb un marge del 6,3%. El resultat net consolidat, descomptant els interessos minoritaris, s'ha mantingut estable als 45 milions d'euros, un 0,2% més.

Quant a la posició financera, Prosegur va mantenir una ràtio de conversió d'EBITDA en caixa superior a la mitjana històrica del grup, si s'aïllen els atípics de l'exercici 2020. Amb això, el flux de caixa operatiu va assolir els 151 milions d'euros fins al setembre i va representar una ràtio de conversió d'EBITDA en caixa del 61%, després de normalitzar l'impacte de la norma IAS 16. El deute financer net al tancament del trimestre es va situar en 985 milions d'euros. El nivell d'endeutament va assolir una ràtio de deute financer net sobre EBITDA de 2,2 vegades i el cost mitjà del deute corporatiu es va mantenir estable a l'1,21%.

contador