prisajunta portada

Prisa ha confirmat aquest dilluns el que ja s’estava rumorejant al mercat durant els últims temps: que finalment no vendrà Media Capital a Serviços de Comunicaçao de Multimédia (MEO), filial d’Altice.

  • 0,34€
  • 0,59%

Segons ha explicat la companyia en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'operació no es durà a terme "com a conseqüència de no haver-se complert a la data límit acordada per les parts l'última de les condicions suspensives que es trobava pendent de compliment". Aquesta condició es refereix a "l'obtenció per part d’MEO de la preceptiva autorització de l'operació per l'Autoritat de Competència portuguesa".

Els dubtes sobre el tancament d'aquesta operació ja es van deixar notar al llarg del mes passat, quan Bloomberg avançava que havien sorgit noves dificultats per tancar aquest acord de venda. Llavors, l'agència precisava que el regulador portuguès havia rebutjat els 'remedies' proposats per Altice per dur a terme la compra de Media Capital.

Els analistes ja assenyalaven davant els rumors que el possible fracàs de l'operació era una cosa "negativa" per a Prisa, "ja que la venda de Media Capital suposaria un impuls addicional en la reducció de deute necessari per a la companyia". Des de Sabadell anticipaven que "la imposició de nous 'remedies' podria restar atractiu a la venda i truncar-la o reduir-ne l'import, cosa que suposaria un fre al despalanquejament".

Media Capital representa un 14,5% de l'EBITDA de Prisa.

Noticias relacionadas

contador