• Els sindicats esperen que s'avanci informació sobre l'ajustament esperat
  • Les baixes podrien arribar a la xifra de 2.800 treballadors
popular-portada2

Banco Popular continua treballant en els seus objectius de reduir costos i incrementar la rendibilitat del negoci. Quatre mesos després d'una ampliació de capital de 2.500 milions d'euros i amb un canvi en el càrrec de conseller delegat pel mig, sembla clar que el següent pas serà un important pla d'ajust de plantilla.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 10.765,00
  • 1,23%

En aquest sentit, el dijous 15 de setembre representants de l'entitat es reuneixen amb els sindicats per tractar temes relacionats amb la jornada laboral i amb els horaris de la plantilla. Aquestes són les premisses inicials, encara que tots els implicats donen per fet que també es parlarà de baixes. "Tenim previst tractar el tema de la jornada i els horaris, però sospitem que ens diran alguna cosa sobre l'ajustament", ha indicat Luis Francisco del Corral, secretari general de la secció sindical estatal d'UGT a Banco Popular a l'agència Europa Press.

Larena va comunicar a principis de setembre un pla d'optimització operativa als directius amb l'objectiu de "reduir costos"

El banc presidit per Ángel Ron porta temps pensant en reduir la seva xarxa d'oficines i la xifra d'empleats. Ron ja va dir a l'abril que es podria realitzar un ajustament “en la mesura” en què ho provoquessin els canvis tecnològics, mentre que segons recorda l'agència Pedro Larena, flamant conseller delegat des de finals de juliol, va comunicar a principis de setembre un pla d'optimització operativa als directius amb l'objectiu de “reduir costos”.

L'entitat ha arribat fins i tot a encarregar un estudi sobre un hipotètic pla d'ajustament i el seu impacte. La xifra d'afectats per l'ajust de plantilla que tot fa indicar que es coneixerà aquest mes podria ascendir a 2.800 treballadors, segons publica Expansión. Les baixes s'executarien a través d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que inclourà prejubilacions i baixes incentivades.

MOMENT COMPLICAT PER A POPULAR

Les accions de l'entitat cotitzen amb descensos entorn del 1% aquest dimarts, i es deixen entorn d'un 56% en l'acumulat d'any. Aquest descens, molt més abrupte que per a la resta del sector financer, prova les dificultats per les quals travessa el banc. Fruit d'això, el 26 de maig va anunciar una ampliació de capital de 2.505 milions d'euros, amb l'objectiu de "enfortir el balanç i millorar tant els seus índexs de rendibilitat com els seus nivells de solvència i de qualitat d'actius".

Dos mesos i mitg després de l'ampliació, Popular va nomenar a Pedro Larena com a conseller delegat en substitució de Francisco Gómez, que portava en el càrrec des de 2013. Així, un dels seus primers passos com CEO del banc podria ser el disseny i execució d'un fort ajust de la plantilla i de la xarxa d'oficines.

contador