ep entrada a la sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press

PharmaMar cotitza aquest dimecres amb lleugeres caigudes i per sobre dels 100 euros (113,40 euros). Això és així després d'executar-se el seu 'contrasplit' d'1 acció nova per cada 12 antigues que la companyia va aprovar a la Junta d'Accionistes el 18 de juny. La pròpia empresa va reconèixer en aquell moment que l'objectiu d'aquesta agrupació d'accions és aconseguir acabar amb l'especulació que sempre ha perseguit als seus títols i aconseguir estabilitat.

PharmaMar és la companyia que més puja enguany al mercat espanyol, amb alces superiors al 200%. Sembla que 2020 està sent un punt d'inflexió per a l'empresa, que s'està veient beneficiada per les seves activitats relacionades amb la Covid-19 però, sobretot, i pels avanços del seu compost lurbenectidina per a càncer de pulmó microcític. Aquest canvi de valor dels seus títols després de l'operació d'agrupar-los suposa un pas més en l'objectiu de PharmaMar de reafirmar-se com una biofarmacèutica forta.

La companyia va anunciar a principis de setmana que ha sol·licitat l'"autorització temporal" per a la comercialització de lurbinectedina per al tractament del càncer de pulmó microcític a Suïssa. A mitjan mes de juny, la FDA (Food and Drug Administration) va aprovar el compost per tractar aquesta malaltia en pacients adults als Estats Units.

PharmaMar es troba ara a l'espera de conèixer com acaba l'estudi per aplicar el seu compost Aplidin en la lluita contra la Covid-19. De moment, ha comunicat que les seves últimes recerques han demostrat una activitat antiviral del seu fàrmac entre 2.400 i 2.800 vegades superior a la del remdesivir, el compost aprovat ja per l'Agència Europea del Medicament (EMA) per comercialitzar-se contra el coronavirus a Europa.

Noticias relacionadas

contador