• Les novetats s'han presentat durant l’ESMO celebrat aquests dies a Madrid
luismora

PharmaMar ha presentat, durant el congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO, per les sigles en anglès) celebrat aquests dies a Madrid, resultats positius de PM1183 (lurbinectedina) en pacients amb càncer de pulmó microcític (CPM) recidivant. Segons les últimes investigacions, s'observa una taxa de resposta d'almenys el 36% quan s'utilitza PM1183 com a agent únic.

  • 31,14€
  • 0,71%

La farmacèutica ha dit que aquests resultats tenen especial rellevància si es té en compte que el càncer de pulmó microcític, també anomenat de cèl·lules petites, és la forma de càncer de pulmó més agressiu per a la qual només existeix com a tractament topotecan, aprovat fa més de quinze anys en malaltia recidivant. Aquest fàrmac presenta una taxa de resposta que oscil·la entre el 17% i el 24%.

La Dra. Maria Eugenia Olmedo, metge especialista en Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, ha explicat que "PM1183 és un fàrmac prometedor tant en combinació com a monoteràpia en un subtipus de càncer de pulmó en què, fins al moment, les possibilitats terapèutiques són escasses i amb activitat limitada. Especialment atractiva és la combinació amb antraciclines per la seva activitat en aquest tipus de càncer, amb un perfil de toxicitat conegut i manejable".

A més, també s'han presentat els resultats assolits durant l'assaig de Fase II de PM1183 en combinació amb doxorubicina que van donar peu a l'inici de l'assaig pivot de fase III Atlantis, actualment reclutant pacients, durant la qual s'ha arribat a una supervivència lliure de progressió (SLP) d'almenys 5,3 mesos i s'ha observat una resposta objectiva en almenys el 37% dels pacients. Aquesta SLP augmenta fins als 6,2 mesos en pacients platí-sensibles.

Per contra, topotecan, com a agent únic, presenta una supervivència lliure de progressió que varia entre els 3,3 i els 3,5 mesos, aquesta SLP en pacients platí-sensibles és de 3,25-4,3 mesos.

Noticias relacionadas

contador