ep porsche taycan gts hockenheimring edition
PORSCHE

Els experts de Bankinter recomanen participar en la sortida a borsa de Porsche, segons recullen al seu informe diari. Al mercat espanyol, aquesta OPV serà accessible als inversors detallistes. Volkswagen ha anunciat aquest diumenge que la forquilla orientativa de preus per a l'estrena a la borsa de Porsche, el proper 29 de setembre, ha quedat fixada entre 76,50 i 82,50 euros.

  • 132,80€
  • -4,94%

El rang de preus suposa una valoració d'entre 70.000 i 75.000 milions d'euros, xifra que convertiria la sortida a borsa de Porsche a la segona més gran de la història a Alemanya.

"La valoració ens sembla raonable (...). Suposa aplicar un descompte proper al 60% respecte a la valoració de Ferrari", indiquen aquests analistes.

Tot i que el descompte és "agressiu", des de Bankinter el consideren "lògic" perquè, malgrat romandre al segment premium, els marges de Porsche són més reduïts que els de Ferrari. A més, sortirà a cotitzar un 10% del capital total de Porsche. "Un 'free float' reduït limitarà l'atractiu per a certs inversors institucionals", indiquen des del banc.

Bankinter també destaca els dubtes sobre el bon govern corporatiu derivats de l'estructura de capital dissenyada per a Porsche, que suposen un altre motiu de preocupació. Finalment, fa referència al 'timing' de mercat. "Les tensions geopolítiques i la incertesa sobre el creixement econòmic durant els propers mesos pesaran sobre l'operació", reconeix.

Banc Sabadell, per part seva, assenyala també que el preu de sortida a borsa de Porsche "permetrà aflorar valor atesa la forta diferència entre la valoració implícita actual de Porsche i Ferrari".

Noticias relacionadas

contador