ep archivo - edificio donde se encuentra la sede de telefonica ubicada en ronda de la comunicacion
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

"Pensem que un dividend de 0,30 euros per acció compleix els nostres objectius i reforça la companyia estratègicament i financerament, dona flexibilitat en temps incerts, accelera el despalanquejament i ofereix un atractiu retorn". Són les paraules del president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

  • 4,01€
  • 1,21%

El directiu ha defensat la reducció del dividend proposta per a l'exercici 2021 fins als 0,30 euros per acció, enfront dels 0,40 euros abonats el 2020, ja que permet a l'empresa mantenir una remuneració "atractiva" a l'accionista, al mateix temps que la companyia guanya flexibilitat, redueix el seu deute i es reforça estratègicament i financerament.

Durant la conferència amb analistes amb motiu dels resultats del primer trimestre, Álvarez-Pallete ha explicat que aquesta decisió s'emmarca en el seu objectiu d'accelerar el seu procés de transformació interna, en el qual volen preservar una "forta" generació de flux de caixa lliure (FCF) i, al mateix temps, ser capaços d'invertir en la part de creixement del seu negoci.

Un altre motiu és que, encara que la companyia està explorant opcions inorgàniques, vol reassignar el capital per capturar les oportunitats que sorgeixin, al mateix temps que segueixen reduint el deute. De fet, Álvarez-Pallete ha recordat que encara hi ha diverses operacions pendents de tancament que rebaixarien el deute en 9.000 milions d'euros.

En aquest sentit, ha indicat que aquest any Telefónica també haurà d'abordar diferents subhastes d'espectre en tres dels seus principals mercats (Espanya, Regne Unit i Brasil), al qual se suma la incertesa que segueix generant la crisi de la Covid-19, malgrat que les perspectives són "positives".

Finalment, el president executiu de Telefónica ha afegit que la decisió de la companyia sobre el dividend també s'emmarca en el seu objectiu de mantenir un ràting "sòlid" en grau d'inversió.

D'altra banda, Álvarez-Pallete també ha defensat la decisió de mantenir la fórmula del dividend flexible (scrip dividend) un any més, ja que els ha permès mantenir la flexibilitat i al mateix temps oferir major opcionalitat als seus accionistes.

REMUNERACIÓ A L'ACCIONISTA

La companyia ha confirmat la remuneració a l'accionista per al 2020, de la qual està pendent el pagament d'un segon tram de 0,20 euros el juny de 2021 mitjançant la modalitat de dividend flexible voluntari (scrip dividend), i ha proposat una rebaixa de l'import del dividend de 2021 fins als 0,30 euros.

En concret, la companyia ha anunciat la seva intenció d'abonar amb càrrec a l'exercici 2021 un dividend de 0,30 euros per acció que es pagarà en dos trams, 0,15 euros per acció al desembre de 2021 i 0,15 euros per acció al juny de 2022, també sota la modalitat del dividend flexible.

Així mateix, la companyia ha proposat l'amortització d'un total de l'1,5% d'accions representatives del capital social en autocartera, que a data de 13 de gener de 2021 suposava l'1,860%, segons registres de la CNMV. Tant per aquest pla com per al dividend es proposarà a la junta general d'accionistes dels acords societaris oportuns.

Noticias relacionadas

contador