ep logo de orange
EUROPA PRESS - Archivo
10,89€
  • 0,08€
  • 0,74%

L'operadora de telecomunicacions Orange planeja segregar les seves activitats de torres de telefonia mòbil a Europa a través d'"entitats dedicades" sota el control de la companyia francesa, que establirà les primeres d'aquestes 'TowerCos' a França i Espanya el 2020 i que, eventualment, podria consolidar en una societat per aprofitar oportunitats a nivell de mercat europeu, segons ha anunciat el president i conseller delegat de l'empresa, Stéphane Richard.

Orange posseeix uns 40.000 emplaçaments a Europa, incloent-hi 17.100 a França i 7.700 a Espanya.

"Per obtenir un major valor dels seus 40.000 torres de la xarxa mòbil a Europa, Orange crearà 'TowerCos' a la major part dels seus països europeus", ha anunciat Richard durant la seva intervenció en el 'Dia de l'Inversor' de la companyia.

D'aquesta manera, aquestes entitats s'encarregaran de la gestió de les torres de telefonia d'Orange, amb els objectius de millorar la seva eficiència operativa i optimitzar les inversions de capital al segment mòbil, així com d'incrementar la ràtio de col·locació d'Orange i posar de rellevància el valor d'aquests actius.

"Orange conservarà el control d'aquestes entitats en tots els països on siguin creades", ha declarat Richard, que ha anunciat que "els primers projectes començaran el 2020 a França i Espanya" i ha aseenyalat que l'eventual consolidació de totes o part d'aquestes noves entitats en una companyia europea "serà presa en consideració de cara a aprofitar les oportunitats de consolidació al sector de torres a nivell europeu".

Així mateix, el màxim executiu de l'operadora francesa ha indicat que Orange també prendrà part en processos de consolidació local o farà "vendes estratègiques". En aquest sentit, Orange Espanya ha arribat aquest dimecres a un acord per vendre a Cellnex un portafolis de 1.500 emplaçaments de telecomunicacions per 260 milions d'euros.

Segons Morgan Stanley, les torres de telefonia mòbil d'Orange a França es trobarien entre les més valuoses en tractar de localitzacions urbanes prime, on el consum de dades és més gran.

Morgan estima el valor del negoci de torres d'Orange entre els 8.000 i els 10.300 milions d'euros prenent com a referència creixents operacions al sector, després de moviments similars protagonitzats per operadores com Vodafone i Deutsche Telekom, que recentment van segregar les seves torres de telefonia de les seves respectives operacions estratègiques.

Noticias relacionadas

contador