ep el consejero delegado de bbva onur gen frente al edificio de la vela en madrid
BBVA

"Pensem invertir el nostre excés de capital en creixement rendible. Pel que fa a fusions i adquisicions, no correlacionem el creixement inorgànic amb l'excés de capital. Si sorgeix un projecte raonable, l'analitzarem. No hi ha pressió de comprar per tenir excés de capital. Sempre tenim oportunitats al punt de mira, però reservem aquest debat per al Dia de l'Inversor”, previst pel 18 de novembre.

  • 10,02€
  • 0,46%

Són les paraules del conseller delegat de BBVA, Onur Genç, en ser qüestionat pels analistes per l'excés de capital que té el banc fins i tot després de comptabilitzar el programa de recompra d'accions, valorat en 3.500 milions d'euros; i que tindrà una durada d'uns quatre mesos, segons ha confirmat el directiu.

"Al Dia de l'Inversor, parlarem sobre la nostra estratègia i el nostre futur", ha afegit, així que aquesta cita s'ha convertit en una jornada molt rellevant per als inversors.

Sobre l'entrada del banc a Itàlia en format de banc digital, ha explicat que BBVA ha triat aquest mercat perquè anticipen creixements "a la part alta del doble dígit" en negocis com ara "transaccions de banca mòbil, operacions de comerç electrònic i transaccions electròniques, que estan creixent a un ritme de doble dígit".

Genç ha afegit que "hi ha un impuls per reduir l'ús dels diners en efectiu. Per això hem triat Itàlia. Contemplem altres països, però no tenim cap pressa per fer-ho. De moment, tot l'equip està centrat en aquest mercat, amb l'objectiu de ser el millor banc digital".

El banc ha dedicat un equip de "100 persones" que treballa "un any" en aquest projecte, que pretén traslladar tota l'oferta digital d'Espanya al mercat italià, amb l'objectiu de crear sinergies i aprofitar les economies d'escala.

Noticias relacionadas

contador