ep doble linea del tramo adamov blansko republica checa
OHLA

OHLA s'ha adjudicat un nou contracte atorgat per l'administració estatal ferroviària de la República Txeca (Správa Zeleznic) per més de 150 milions d'euros, incloent-hi la construcció d'un tram de 3,1 quilòmetres a la línia Praga-Masarykov, segons ha comunicat la empresa.

  • 0,31€
  • -1,87%

El projecte també inclou la reconstrucció de l'estació Praga-Bubny, la construcció d'una doble via i l'electrificació d'una part de l'actual línia de via única en direcció a Kladno (incloent-hi la nova parada Výstaviště), així com la reconstrucció d'una part de la línia de doble via en direcció a Kralupy nad Vltavou.

El tram, amb una longitud total de 3,1 km, forma part de la línia nacional Praga-Masarykovo n. –Kralupy nad Vltavou i de la línia Praga-Bubny– Praga Dejvice.

L'abast de les obres inclou la superestructura i subestructura ferroviària, andanes, ponts, murs, carreteres, edificis, barreres acústiques, línies de tracció, senyalització, comunicacions i equips d'alta tensió. El projecte també contempla la construcció de tres viaductes de formigó pretesat de 599, 197 i 188 m de longitud, respectivament.

L'objectiu de la iniciativa, assenyalen des d'OHLA, és augmentar la capacitat de la línia (amb la creació d'una doble via i l'electrificació de la línia en direcció a Kladno), augmentar la seguretat i la comoditat dels passatgers, complir els requisits del sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari (ETCS) i augmentar la permeabilitat de la infraestructura, en situar gran part de la línia en direcció a Kladno sobre un viaducte.

Aquest contracte se suma a altres projectes que OHLA desenvolupa al país, on és present des de fa 20 anys. Entre ells, destaca el projecte d'electrificació del tram ferroviari entre les localitats de Strelice i Zastávka, valorat en 120 milions d'euros.

Així mateix, també avança en la reconstrucció de l'estació de ferrocarril de Vsetín, a la de la doble línia del tram Adamov-Blansko, i a l'ampliació de la Gran Circumval·lació Urbana de Brno, amb un import conjunt de més de 300 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador