ep luis amodio presidente de ohl y jose antonio fernandez gallar consejero delegado
OHL

OHL ha comunicat aquest dijous que ha conclòs la primera de les ampliacions de capital que deu dur a terme com a part del procés de refinançament aprovat recentment i que ha arribat a un acord definitiu per a la venda de la seva participació del 49% en el projecte Old War Office a Londres al seu soci majoritari, el grup anglo-indi Hinduja, després de més d'un any ultimant l'operació.

  • 0,33€
  • 2,22%

Aquesta primera ampliació de capital suposarà reduir el seu deute en 105 milions d'euros. Es tracta de l'ampliació de 35 milions d'euros dirigida a tots els accionistes i que es va cobrir en un 98,13% durant el període de subscripció preferent i la resta durant el període d'assignació addicional.

Segons informa la constructora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ni els accionistes de referència, els germans mexicans Amodio, ni Tyrus, fons vinculat a Villar-Mir, han hagut d'acudir a aquesta ampliació.

Per això, a causa que els dos s'havia compromès a realitzar una injecció de capital, es procedirà ara a la segona de les ampliacions previstes, la de 36,4 milions, dirigida només a la família Amodio i Tyrus Capital.

La companyia té previst que els nous títols s'admetin a negociació el proper 28 de juny.

El pla de la constructora estableix una altra futura ampliació mitjançant capitalització de deute com a compensació de crèdits per atendre la capitalització parcial dels bons d'OHL en un import d'una mica més de 68 milions d'euros.

D'altra banda, pel que fa a la venda de la seva participació a l'Old War Office, la companyia va comunicar recentment que ja es trobava ultimant els darrers serrells d'aquesta operació, que, segons la informació aportada a les comunicacions remeses al mercat durant els últims mesos, té una valoració de 97,3 milions d'euros.

L'acord preliminar de venda es va signar al febrer de l'any passat, però l'esclat de la crisi sanitària va fer demorar el tancament de l'operació. Tot i això, des d'aquest moment, les condicions que van transcendir segueixen sent les mateixes.

En concret, la companyia controlada per quatre germans d'origen indi, que es troben entre les més grans fortunes britàniques, s'ha quedat amb la totalitat de el projecte, un cop ha adquirit el 49% que OHL manté actualment.

L'espanyola es va fer amb aquesta participació al final de 2014 en consorci amb Hinduja amb l'objectiu de rehabilitar aquest edifici històric, al qual Winston Churchill va instal·lar el seu centre d'operacions durant la II Guerra Mundial, per convertir-lo en un hotel de luxe.

contador