• En unió temporal d'empreses (UTE) al 50% amb la companyia sueca NCC
ep infografiasproyectomejorala linea ferroviariamalm y lund
OHL

OHL arriba per primera vegada a Suècia. La constructora espanyola s'ha adjudicat al país un contracte de 215 milions d'euros, en unió temporal d'empreses (UTE) al 50% amb la companyia sueca NCC, amb el qual millorarà la línia ferroviària existent entre Lund i Arlöv (Malmö), segons ha informat en un comunicat.

  • 0,36€
  • 2,39%

La unió temporal entre OHL i NCC abordarà la construcció del primer tram de vuit quilòmetres entre les ciutats sueques d’Arlöv i Flackarp. Els adjudicataris tindran l'opció de contribuir al disseny del tram confrontant de tres quilòmetres entre Flackarp i Lund, així com entrar posteriorment en un període de negociació amb el client per continuar amb la seva construcció.

El projecte inclou la construcció en paral·lel a la línia existent de cinc quilòmetres de dues vies temporals per on discorrerà el trànsit ferroviari durant la construcció. En lloc de les dues vies existents, l'execució contempla la realització de quatre vies.

Per a això, es realitzarà una rebaixa de fins a sis metres de profunditat en cinc dels vuit quilòmetres de la traça, incloent-hi un soterrament de 400 metres a prop de l'estació d’Akarp. Així mateix, es construiran tres noves estacions a Burlöv, Akarp i Hjärup, quatre passos superiors i dos inferiors transversals al traçat, i tres passos sota la via més important del país (E6/I20) i la seva ampliació a tres carrils per sentit.

El projecte ha estat atorgat per Trafikverket (Swedish Transport Administration). OHL inicia així la seva marxa a Suècia, després d'entrar el 2015 en el mercat noruec amb l'EPC Ski. La companyia ha comunicat que continua estudiant diferents projectes d'infraestructures a Suècia, que pròximament llançarà un programa d'Alta Velocitat.

Noticias relacionadas

contador