ep ohl 20190228120203
OHL - Archivo
0,41€
  • 0,00€
  • 1,10%

Les accions d'OHL han repuntat un 2,47%, fins als 0,87 euros, encara que han arribat a disparar-se un 9% durant la sessió, després que el grup constructor hagi presentat els seus resultats corresponents al quart trimestre i al conjunt de 2018, que han donat unes pèrdues totals de 1.529 milions d'euros.

Cal diferenciar els comptes del quart trimestre de les anuals, ja que els resultats del tercer trimestre ja van incloure una pèrdua de 1.335 milions d'euros, associades a projectes de construcció fallits.

En aquest moment, OHL, sota la direcció del conseller delegat, José Antonio Fernández Gallar, ha assenyalat que els comptes del tercer trimestre van ser "un punt d'inflexió" a partir del qual esperava una "gradual recuperació de la seva activitat", que se centrarà en la "rendibilitat i en la generació de caixa" del negoci recurrent de construcció amb el que s'ha quedat després de la venda de concessions.

I en aquest sentit, el mercat ha valorat que els resultats del quart trimestre van a la bona direcció. Àngel Pérez, analista de Renta 4, comenta que després del registre anticipat de pèrdues durant el tercer trimestre, "el comportament dels resultats d'OHL durant el quart trimestre va tenir un millor exercici de l'esperat després que aconseguís generar un EBITDA positiu".

Aquest expert també destaca que "la recuperació del circulant ha permès una obtenció de caixa, permetent deixar la posició neta de caixa en 347 milions, gràcies a la posició de liquiditat superior als 1.000 milions després de la venda d'OHL Concessions i altres actius".

OHL, a més, ha actualitzat la seva estratègia, que es manté centrada en la "reducció de costos d'estructura per tal de recuperar els marges", segons indica Àngel Pérez, que manté 'sota revisió' la valoració de la companyia. Per als projectes futurs, OHL ha fixat un objectiu de rendiments d'entre el 8% i el 10% per als propers tres anys i durant els quals prioritzarà criteris de caixa i de control de riscos.

La seva conclusió és que els objectius perseguits són "raonables" i la seva previsió és que OHL torni a "generar caixa a partir del 2020". En qualsevol cas, malgrat que el quart trimestre mostra un punt d'inflexió, manté "certa cautela en el valor" a l'espera que es demostri "de trimestre a trimestre la capacitat del nou equip directiu per generar valor per als accionistes".

Des de Banc Sabadell, també valoren de forma positiva "el canvi en la direcció i el seu compromís amb el canvi de rumb de la companyia". En la seva opinió "les mesures de reestructuració i de control que està posant en marxa van a la direcció correcta".

Sobre les perspectives per a 2019, assenyalen que "estan clarament per sobre de les nostres estimacions", tot i que no descarten que la companyia "pugui assolir els seus objectius". En qualsevol cas, d'una manera similar a Renta 4, mantenen "cautela" a l'espera de "tenir una major visibilitat pel que fa a l'evolució del consum de caixa durant els propers trimestres", que en opinió de Sabadell és "la clau per al valor".

Noticias relacionadas

contador