ep economiaempresas- ohl reclamavillar mirlos tribunalesprestamo vencido35 millones
OHL - Archivo

OHL va registrar una pèrdua neta de 127,8 milions d'euros al 2019, una reducció d'un 91,9% dels 'números vermells' de l'exercici anterior, malgrat l'ajust que ha realitzat al projecte que té en marxa en un edifici històric del centre de Londres.

  • 0,33€
  • 4,32%

La constructora participada pel grup Villar Mir ha ajustat en 47,6 milions d'euros el valor de la seva participació a la 'War Office', en considerar que "el valor de mercat de l'actiu que es podria veure afectat pel Brexit".

Es tracta del projecte que escomet juntament amb el grup indi Hinduja en un edifici històric del centre de Londres, l'antic Ministeri de Guerra britànic, per convertir-ho en un hotel i en habitatges de luxe. El complex és similar al de Canalejas que desenvolupa sl centre de Madrid.

Malgrat la provisió, OHL aconsegueix reduir els 'números vermells' si bé la companyia segueix encadenant pèrdues pel quart exercici consecutiu des que va iniciar el procés de sanejament i reestructuració en què encara es troba immersa.

El grup, actualment en negociacions per donar entrada al seu capital a la família mexicana Amodio, va aconseguir tancar l'exercici amb el seu primer benefici brut d'explotació (EBITDA) positiu des de fa quatre anys.

En concret, OHL va registrar un EBITDA de 64,8 milions, un 40% més que l'import previst. La xifra de negoci va créixer un 1,8% respecte de l'any passat, fins als 2.959 milions, un 72% del qual es va obtenir a l'exterior.

OHL afronta el 2020 com un "exercici de consolidació", en què preveu que les seves vendes puguin assolir la cota dels 3.000 milions i l'EBITDA els 70 milions. També espera aconseguir nous contractes per 3.000 milions.

Noticias relacionadas

contador