ep los hermanos amodio
CAABSA

OHL vol dur a terme una reestructuració del seu balanç, per al que negocia amb els seus tenidors de bons el refinançament del deute de 593 milions d'euros en dues emissions de bons que vencen els anys 2022 i 2023, segons ha fet públic la companyia aquest dimecres, una jornada en la qual ha presentat els seus resultats del primer semestre de l'any.

  • 0,32€
  • -3,13%

Concretament, el refinançament agrupa el gruix del passiu del grup, ja que el deute financer net se situa en 151 milions, dels quals 103 milions corresponen a deute amb recurs. Després de sanejar els últims anys el negoci i reduir aquest passiu, i la recent entrada dels mexicans Amodio com a nou primer accionista en substitució del grup Villar Mir, la constructora s'ha fixat ara com a principal objectiu "enfortir el seu balanç".

OHL considera que serà la base per garantir la viabilitat i el creixement futur de la companyia, que assegura comptar amb potencial per obtenir a mitjà termini, en uns dos anys, entre 3.500 i 4.000 milions d'euros d'ingressos, enfront dels gairebé 3.000 milions del passat any, i multiplicar per dos el marge de benefici fins al 3%, des del 1,5% actual.

Per a això, en virtut de la reestructuració de deute, la constructora cerca reforçar els seus recursos propis, reduir l'endeutament i allargar el termini de venciment, segons va indicar el director financer del grup, José María Sagardoy, durant la presentació de resultats semestrals.

En aquest sentit, i malgrat les negociacions acaben de començar, entre les eventuals alternatives que es contemplen hi figura una proposta de bescanvi de deute per accions de manera que els tenidors de bons entressin en el capital del grup, segons van detallar fonts coneixedores del procés. Així mateix, i lligada a l'anterior mesura, se sospesa una possible ampliació de capital amb la finalitat que els Amodio injectin recursos i no dilueixin la seva participació del 16%, que a més pretenen incrementar.

DISPENSA PER AL CRÈDIT ICO

OHL emprèn la negociació per reestructurar el deute coincidint precisament amb la celebració d'una junta de tenidors de bons amb la finalitat que donin el seu vistiplau al grup per poder disposar de la totalitat del crèdit de 140 milions d'euros obtingut amb l'aval de l'ICO. L'assemblea s'ha programat per al 4 de setembre, després que a la primera convocatòria, la d'aquest dimarts, no hi hagués el 'quòrum' suficient per celebrar-la.

OHL ha de demanar 'llum verda' als titulars de bons en virtut dels termes i condicions amb què el 2014 i 2015 es van emetre i van col·locar aquests títols de deute per poder disposar de la meitat que encara no ha disposat del finançament de 140 milions que va aixecar al maig en el marc de la línia d'avals de l'ICO articulada pel Govern amb la finalitat de reforçar la seva liquiditat i el seu balanç davant la crisi.

Noticias relacionadas

contador