wall street termine en ordre disperse 20221215170618

La Borsa de Nova York ha assegurat aquest dimecres que l'error que es va produir ahir, i pel qual es van pausar temporalment les cotitzacions de desenes d'empreses, es va deure a un "error manual", relacionat amb la "configuració de recuperació davant de desastres" a l'inici de la sessió.

Aquest problema ja ha estat solucionat, segons la versió de l'organisme, i actualment "tots els sistemes estan operatius", de manera que s'espera una sessió normal aquest dimecres.

La decisió es va produir dimarts a la jornada, quan va començar la negociació contínua de 2.824 dels 3.421 valors que cotitzen a la Borsa de Nova York sense intentar realitzar una subhasta d'obertura a causa d'un problema tècnic, i després aproximadament 84 d'aquestes cotitzacions afectades van entrar en "pauses de límit inferior i superior" (LULD, per les sigles en anglès). La sessió es va reprendre "després de complir els requisits de reobertura del pla LULD per als valors afectats".

"Com que la Borsa, per als valors afectats, va entrar en operacions contínues en absència de subhastes d'obertura, les bandes LULD per a aquests símbols es van establir en funció de la primera operació elegible del dia, no d'un preu de subhasta. Per disseny, aquests primers intercanvis encara no estaven limitats per bandes LULD", han afegit.

A partir de llavors, "per iniciativa pròpia i de conformitat amb el reglament", l'organisme va determinar declarar nul·les i sense efecte totes les transaccions que no van fer una subhasta d'obertura i que, a més, es van registrar abans de les 9.30 (hora de Nova York) i a un preu distant del de referència.

"En conseqüència, la Borsa va determinar posteriorment que aproximadament 4.341 transaccions en 251 valors haurien de ser revertides. La majoria de les pauses comercials es van processar dimarts 24 de gener. La Borsa planeja processar les pauses comercials restants avui, dimecres 25 de gener", han valorat.

Per a aquells valors que no van realitzar una subhasta d'obertura i van entrar en una pausa LULD abans de les 9.30, la Borsa va determinar tornar a marcar les operacions que van precedir la pausa LULD com a anòmales per eliminar-les del càlcul del preu màxim o mínim del dia.

contador