ep fachadanueva pescanova 20190430170949
NUEVA PESCANOVA - Archivo

Nueva Pescanova es dispara al voltant del 50% a la sessió d'aquest divendres, una jornada durant la qual la companyia celebra el seu consell d'administració. En aquesta ocasió, part dels seus accionistes hauran de decidir si accepten la proposta d'Abanca i venen les seves participacions. L'entitat ha ofert 200 milions per apropiar-se del 93% del capital.

  • 0,41€
  • 3,04%

Actualment, Nueva Pescanova està controlada en un 15,3% per CaixaBank, mentre que Banc Sabadell en posseeix un 24,5%, Bank of America un 9%, i el fons Brookfield un 4%. Per part seva, Abanca ja compta amb un 39,29% de la companyia.

Cal recordar que, després d'entrar en fallida, la Vieja Pescanova va ser adquirida pels bancs, que van crear la nova empresa per traspassar actius. Mentre que la Nueva Pescanova es va quedar amb el capital, a la vella s'hi van quedar, en una petita part, els antics accionistes i els minoritaris.

L'entitat que presideix Juan Carlos Escotet sempre ha mostrat el seu interès a obtenir el control de la companyia, al contrari de la resta d'accionistes, que el que volen és desfer-se dels seus títols. De fet, no és la primera vegada que Abanca llança una oferta, però en l'anterior ocasió la proposta va ser rebutjada en considerar-se massa baixa.

Escotet es va referir recentment a la situació de Nueva Pescanova, mostrant-se partidari de fer "tot el que sigui necessari" per "fer viable" una empresa "estratègica" com aquesta. És més, ha contractat un estudi a una consultora per "redefinir l'ocasió estratègica del negoci" amb l'objectiu de fer "viable" l'empresa amb la resta d'accionistes, afirmava.

Noticias relacionadas

contador