ep aston martin
ASTON MARTIN - Archivo

La companyia d'automòbils de luxe Aston Martin va de patacada en patacada. Avui els seus títols han caigut un altre 12% després d'anunciar que durant el primer semestre va registrar unes pèrdues abans d'impostos de 78,8 milions de lliures davant el benefici de 20,8 milions del primer semestre del 2018. Aston Martin és una víctima més de la crisi que travessa el sector i que està penalitzant amb força la demanda. Fa uns dies es desplomava més d'un 20% després d'anunciar una advertència de beneficis i ja val en borsa un quart del que valia quan es va estrenar al parquet l'any passat.

Aston Martin estan immersa en un pla de reestructuració des que Adny Palmer assumís la direcció de la companyia el 2014. El pla de Palmer va conduir a la sortia a borsa a la tardor de l'any passat.

Les seves accions han caigut fins a menys de 5 lliures des de les 19 lliures a què cotitzava llavors afectades durant els últims temps pel feble rendiment del grup a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, on la demanda semestral va caure gairebé una cinquena part.

Fa just una setmana, Aston Martin reduïa les seves previsions. L'automobilística té ara un pronòstic de vendes per a tot l'any del 14% després que s'hagi intensificat la debilitat als mercats clau. El fabricant de cotxes esportius de luxe ara espera que les vendes anuals estiguin en un rang de 6.300-6.500 actuacions. Això es compara amb un pla de 7.100-7.300 vehicles que hi havia confirmat al maig.

contador