• L'anterior rècord l'ostentava British Airways
  • Norwegian va operar el seu primer vol a Espanya el 2003 i avui ofereix un total de 164 rutes
norwegianrecord

El vol de Norwegian DI 7014 de Nova York JFK a Londres Gatwick del passat dilluns 15 de gener es va completar en 5 hores i 13 minuts - el vol transatlàntic més ràpid mai registrat en un avió comercial subsònic. El vol, que transportava 284 passatgers, va partir de Nova York a les 11.44 i va arribar a Londres a les 21.57 (hora local en ambdós casos). L'arribada es va produir 53 minuts abans de l'hora programada.

El trajecte es va veure beneficiat de forts vents de cua sobre l'Atlàntic Nord, que van aconseguir un màxim de 176 nusos (326 quilòmetres per hora) i van impulsar la nau a una velocitat màxima de 1249 quilòmetres per hora.

Norwegian va transportar més de 33 milions de passatgers a tot el món el 2017

El vol es va operar amb el Boeing 787-9 Dreamliner matrícula G-CKHL, que homenatja la pionera de l'aviació Amy Johnson; Norwegian opera una doble freqüència diària entre Londres i Nova York amb aquest tipus d'avió, el mateix model que desplegarà a la seva base operativa de Barcelona el proper mes de març en substitució del model 'curt' 787-8. Al llarg d'aquest any, Norwegian rebrà 11 Dreamliners nous.

"És un plaer volar amb el Boeing 787 Dreamliner i és una sensació extraordinària saber que hem batut un nou rècord amb aquest tipus d'avió. Vam estar realment en l'aire per poc més de cinc hores, i en no ser per les turbulències pronosticades a menor altitud, podríem haver volat encara més ràpid", va valorar el comandant després de finalitzar el vol.

Noticias relacionadas

contador