iag norwegian portada

Norwegian Air s'ha disparat un 8% aquest dimarts a la borsa d'Oslo. L'aerolínia noruega reacciona així al mercat al renovat interès d'IAG, que prepara la seva tercera oferta per comprar la companyia: 1.520 milions d'euros.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

IAG, conglomerat de companyies aèries entre les que destaquen Iberia i British Airlines, segueix licitant fort per Norwegian. La tercera oferta que va posar sobre la taula dilluns va comportar una prima del 32% respecte al preu amb què va tancar la noruega divendres passat.

La noruega reacciona positivament al parquet a la tercera oferta del conglomerat

Els analistes van aplaudir aquest dilluns el nou intent d'IAG i van destacar el "sentit estratègic" de l'operació. Des de Banc Sabadell se li atorga a IAG un preu objectiu de 8,50 euros i asseguren que aquest moviment "permetria a IAG posicionar-se de manera important en un negoci en auge on ja tenen certa experiència".

Per la seva banda, els analistes de Bankinter li van atorgar un preu objectiu de 8,6 euros encara que van reconèixer que a curt termini "l'operació és dilutiva per als accionistes d'IAG (aproximadament entre -7%/- 9% en BPA, al tancament del 18 de maig)".

Norwegian Airlines ha estat presa de la volatilitat des que IAG anunciés a l'abril que adquiria un 4,6% de l'aerolínia nòrdica, a més d'avançar que estava estudiant llançar-hi una OPA. Norwegian va rebutjar els dos acostaments d'IAG fins a la data.

Per la seva banda, el conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, descartava divendres passat una oferta hostil per Norwegian: "No és un tracte que hagi de tenir tancament. Hem expressat interès. Si no volen ser comprats per IAG, això està bé", va afirmar Walsh en declaracions a Reuters. Norwegian va reaccionar a aquestes paraules desplomant un 7% al parquet.

El primer executiu de IAG va afegir que l'últim contacte amb Norwegian va ser fa diverses setmanes i que no espera cap reunió imminent. Davant la possibilitat que hi hagi altres companyies licitant per Norwegian, Walsh va assegurar que IAG no s'involucraria en una guerra d'ofertes i que el grup pot créixer al segment de baix cost de llarga distància amb LEVEL.

Noticias relacionadas

contador