ep despliegue del 5g
EUROPA PRESS - Archivo

Nokia donarà suport a Telefónica en la seva intenció de desplegar serveis 5G per al 75% de la població espanyola abans de final d'any, ha informat la companyia finlandesa.

  • 4,22€
  • 1,73%

Telefónica va anunciar l'1 de setembre l'encesa de la seva xarxa 5G a Espanya, que farà possible que el 75% de la població espanyola pugui accedir a aquesta tecnologia abans que acabi l'any en curs.

La companyia, que llançarà una oferta tant per a clients particulars com per a empreses, aposta per la multitud de beneficis transversals, directes i indirectes, que el 5G ofereix a sectors clau com el transport, el turisme, l'energia, l'automoció o la salut.

Aquesta decisió suposa la continuïtat de la llarga col·laboració de Nokia amb Telefónica, l'únic fabricant que subministra tecnologia de ràdio 5G a totes les operacions 5G del grup espanyol a Europa.

Nokia ha donat suport a l'estratègia de desenvolupament 5G de Telefónica des de 2018 com a part del projecte 'Ciutats Tecnològiques', desenvolupat a la ciutat de Segòvia.

Aquest projecte va posar a prova les capacitats del 5G a través d'una sèrie de diferents casos d'ús en zones urbanes per facilitar que els ciutadans i empreses locals entenguessin els beneficis dels nous serveis digitals basats en 5G. En particular, el projecte va examinar els avantatges que suposa disposar d'una velocitat més alta de dades, amb una capacitat més gran i menys latència.

Nokia subministra actualment el seu portfolio de productes AirScale Radio Access per a 4G i 5G NR (New Radio) que ofereix velocitats de dades ultraràpides, connectivitat i latència ultrabaixa i proporciona a Telefónica la flexibilitat necessària per respondre a la creixent demanda.

A més d'aportar la seva experiència amb serveis de desplegament i suport, Nokia també dóna suport a Telefónica amb el desenvolupament de la seva xarxa per a l'era 5G hiperconectada a diferents àrees que inclouen xarxes IP, el transport òptic i la fibra, entre d'altres.

EL 5G "CANVIARÀ LES REGLES DEL JOC"

Joaquín Mata, CTIO de Telefónica España, ha expressat la seva satisfacció per treballar amb Nokia en el seu desplegament nacional de 5G a les regions urbanes i rurals d'Espanya. "Anticipem que el 5G tindrà un impacte que canviarà les regles del joc tant en els segments de consum com en el de negocis, i l'equipament 5G d'última generació de Nokia ens ajudarà a oferir la millor experiència per als nostres clients", ha destacat.

Per la seva banda, Tommi Uitto, president de Mobile Networks de Nokia, ha expressat el desig de la companyia d'estendre la seva "llarga col·laboració amb Telefónica a l'era 5G i introduir una gamma de nous i atractius serveis a Espanya. Ajudarem a Telefónica a executar la seva estratègia i a oferir experiències convincents i transformadores, utilitzant les solucions 5G de Nokia per a empreses i particulars".

Nokia és un líder mundial en 5G que compta amb l'única cartera de productes extrem a extrem de la indústria que està disponible a nivell mundial. Amb més de 150 relacions comercials en marxa, les solucions, programari i serveis 5G de Nokia permeten als seus clients aprofitar la potencialitat d'aquesta tecnologia de xarxa de següent generació.

Noticias relacionadas

contador