• L'agència Moody's ha rebaixat de B2 a B3 la valoració corporativa i el deute sènior no assegurat d'OHL
  • A més, Moody's posa en perspectiva negativa la qualificació de la constructora

OHL no passa pel seu moment. La companyia torna a desplomar-se a la borsa aquest dimecres després de que s'hagi conegut que Moody's ha rebaixat un esglaó, de 'B2' a 'B3', la qualificació que té assignada a l'empresa. Ho ha fet abans de la "nova caiguda" registrada als ingressos de l'àrea de construcció del grup a la primera meitat d'aquest any i l'"augment" del seu deute amb recurs. OHL es deixa gairebé un 18% al Mercat Continu

  • 0,43€
  • -8,41%
Moody's deixa la porta oberta a eventuals noves rebaixes de la valoració per sota del grau d'inversió

La companyia acumula en els últims cinc dies una caiguda del 37%, i les males notícies no deixen d'arribar. OHL ha anunciat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a través d'un fet rellevant, que Moody's li ha rebaixat la valoració corporativa i de Deute Sènior no Assegurat "de B2 a B3 amb perspectiva negativa". Això significa que l'agència deixa la porta oberta a eventuals noves rebaixes de la valoració per sota del grau d'inversió, en col·locar a la companyia en 'perspectiva negativa' des de la posició d''estable' que mantenia fins ara, recull Europa Press.

Llegiu també: OHL: ara o mai

Moody's espera una progressiva recuperació en la segona meitat de l'any gràcies a majors marges i potencials desinversions, encara que apunta que no serà suficient per millorar els nivells d'endeutament d'OHL, i per això, ha decidit situar la nota de la constructora en perspectiva negativa.

La decisió de l'agència de valoració arriba enmig de l'espiral a la baixa en la qual es troba sumida OHL, en la qual recentment s'ha produït el relleu generacional de la seva cúpula. Cal recordar que el Juan Miguel Villar Mir va deixar la presidència del grup, que va assumir el seu fill Juan Villar Mir de Fuentes. En aquest sentit, en el seu informe sobre la constructora, Moody's considera "positiva" l'"estratègia de reposicionament" de la companyia que pretén implementar la nova adreça del grup, centrada a reduir riscos, apostar per projectes de construcció de menor grandària i reforçar la disciplina financera".

Aquests són alguns dels principals reptes que el nou conseller delegat de OHL, Tomás García Madrid, va fixar per al grup a mig termini, en la seva primera intervenció pública, que va realitzar divendres passat després de precisament presentar els resultats semestrals de la companyia. A més, va anunciar una revisió del pla estratègic a 2020 amb la finalitat d'adaptar-ho a la "nova situació i les actuals perspectives" de la companyia.

Llegiu també: OHL segueix caient tot i presentar un programa de recompra d'accions

ELS RESULTATS TENEN LA CULPA

En su informe, Moody's explica que OHL presenta a cierre del primer semestre un ratio entre la deuda bruta con recurso a la matriz (1.430 millones de euros) y el beneficio bruto de explotación (Ebitda) con recurso (103 millones de euros) que no era "sostenible" con la nota que tenía asignada a la empresa.

Els resultats que va presentar la companyia el divendres al tancament del mercat van ser els pitjors de la seva història

L'empitjorament en la relació entre aquests dos paràmetres deriva de la reducció dels marges del negoci de construcció com a conseqüència dels problemes sorgits en diversos projectes internacionals, el retard en l'inici dels nous contractes de concessió i la seva forta presència a EUA, un mercat constructor de marges més estrets. I per això l'agència ha decidit rebaixar-li la nota a OHL.

Els resultats que va presentar la companyia el divendres al tancament del mercat han estat els pitjors de la seva història (OHL va néixer el 1999 després de la fusió de Obrascón Huarte i de Laín). I és que la signatura que dirigeix Juan Villar Mir de Fuentes va reduir el seu benefici un 94,3% en el primer semestre fins als 3 milions d'euros. Les bones dades de les vendes, que van augmentar un 7,9% entre gener i juny d'aquest any fins a 2.076 milions d'euros, enfront dels 1.924,1 milions d'euros que va facturar en les mateixes dates de 2015, no han servit per rebaixar la pressió sobre la companyia.

Segueix aquí la cotització minut a minut d'OHL

Segons l'analista de Bolsamanía José María Rodríguez, "tècnicament, rebots a part que n'hi haurà sense cap dubte, el títol ja no presenta cap suport fins als 1,65-1,70 euros. El títol està 'trencat', no hi ha per on agafar-lo". Precisament aquest dimarts l'expert recordava que "des que OHL marqués màxims de tots els temps, allà per l'estiu de fa dos anys, la cotització amb els seus lògics rebots contra tendència (o fases de reacció) no ha fet una altra cosa que caure".

Llegiu més:

OHL México recupera terreno en sus finanzas, aumenta sus ingresos y su valor en mercado

OHL y el fondo IFM estudian lanzar una OPA de exclusión sobre OHL México

OHL se adjudica la ampliación del puerto de Bilbao por 80 millones de euros

OHL reparte dividendos, pero un 86% menos que en 2015

OHL, rebote que no mejora ni un ápice su nefasto aspecto técnico

Villar Mir renuncia a la presidencia de OHL y la cede a su hijo

contador