• Nintendo se han revalorizado un 120,93% desde el lanzamiento el pasado 6 de julio de 'Pokémon Go'
  • Nintendo obtuvo un beneficio neto atribuido de 131 millones de euros, 60,5% menos que un año antes
pokemon go nintendo

Després del ral·li de més d'una setmana, Nintendo ha superat en capitalització de mercat Sony, impulsada per la bogeria que ha desencadenat el seu últim videojoc, Pokémon Go. El valor de la companyia de videojocs ha arribat als 39.000 milions de dòlars durant la sessió asiàtica, superant així el gegant de l'electrònica. Avui dimarts, Nintendo ha batut el rècord de l'acció amb més volum de negociació diari de la història del Japó.

Les accions del fabricant japonès de videojocs Nintendo s'han revalorat un 120,93% des del llançament el passat 6 de juliol de 'Pokémon Go', l'aplicació de realitat augmentada per atrapar les populars criatures creades per la companyia nipona i que ha desencadenat una autèntica febre arreu del món, incrementant en 21.000 milions el valor de la multinacional, que supera així gegants com Sony.

En la sessió d'avui dimarts, la primera hàbil a la Borsa de Tòquio després de la festivitat de dilluns, les accions de Nintendo han tancat la sessió amb una pujada del 14,36%, fins a 31.770 iens. D'aquesta manera, des del llançament de l'aplicació el passat 6 de juliol, inicialment a Austràlia, Nova Zelanda i els EUA, però que ara ja està disponible de manera oficial en més de 30 països, el valor de Nintendo ha passat de 2,03 bilions de iens (17.299 milions d'euros) fins els 4,50 bilions de iens d'aquest dimarts (38.345 milions d'euros).

La multinacional japonesa creadora de Súper Mario i Zelda publicarà els resultats corresponents al seu primer exercici fiscal, entre els mesos d'abril i juny, el proper 27 de juliol. En el seu últim exercici fiscal, Nintendo va obtenir un benefici net atribuït de 16.505 milions de iens (131 milions d'euros), 60,5% menys que un any abans, mentre les seves vendes van sumar 504.459 milions de iens (4.005 milions d'euros), un 8,2% menys.

contador