neoenergia debuta
Iberdrola Neoenergía

La filial energètica brasilera d'Iberdrola, Neoenergia, ha debutat aquest dimarts al mercat internacional per a valors llatinoamericans operat per BME. La companyia s'ha estrenat amb una alça del 2,3% a Latibex, fins a 3,57 euros per acció.

  • 11,66€
  • -1,33%
  • 3,74€
  • -0,57%

El CEO de l'empresa, Mario Ruiz-Tagle, ha realitzat el tradicional Toc de Campana al Palau de la Borsa de Madrid, on ha estat acompanyat per Jesús González Nieto, director gerent de Latibex.

"Estem segurs que la nostra trajectòria al Brasil s'ha construït amb una sòlida disciplina financera, inversions en innovació i tecnologies de futur, que contribueixen a accelerar la transformació digital del sector elèctric al Brasil. La cotització de les nostres accions a Latibex reforça el nostre compromís amb una gestió sostenible i transparent, guiada per la generació de valor per a tots els accionistes”, ha dit Mario Ruiz-Tagle, conseller delegat de Neoenergia.

Durant el discurs, el conseller delegat de la companyia ha explicat que aquesta és la millor manera d'expandir la base d'inversors a Europa. A més, ha destacat el bon moment per a la incorporació al Latibex. L'empresa brasilera és la dinovena companyia cotitzada en aquest mercat i la dotzena procedent del Brasil. La companyia està inclosa a l'índex FTSE Latibex All Share i al FTSE Latibex Brasil. Aquest últim índex es revalora gairebé un 30% des del començament d'any. Neoenergia també serà candidata a incorporar-se a l'índex selectiu d'aquest mercat, el FTSE Latibex Top.

D'altra banda, Jesús González Nieto ha afirmat que “la incorporació de Neoenergia és una gran notícia que reforça el paper del mercat Latibex com un punt de trobada entre les companyies llatinoamericanes de referència i els inversors de tot Europa. Amb Neoenergia, a la qual desitgem una fructífera trajectòria en endavant, ja són dotze les empreses brasileres en aquest mercat, que s'està comportant especialment bé des del començament d'any”.

Iberdrola controla el 53,5% de Neoenergia, que es va estrenar a la Borsa brasilera el juliol del 2019. El seu segon accionista més gran és l'asseguradora Previ (30,3%), mentre que el free float suposa el 16,2% restant.

Noticias relacionadas

contador